Moana remake heeft hoofdrolspeelster gevonden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 13 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • De Disneyland Paris app heeft in de categorie Best Mobile App Experience gewonnen bij de Digital Experience Awards. DLP Report verbaast zich hierover aangezien de app nogal wat technische problemen heeft.
 • Vorige maand bereikte het Central Florida Tourism Oversight District een nieuwe ontwikkelingsovereenkomst met Disney. Volgens deze nieuwe ontwikkelingsovereenkomst zal de komende tien tot twintig jaar ruim 17 miljard dollar aan investeringen naar Walt Disney World gaan. Gisteren hield het bestuur een tweede stemming, waarbij het nieuwe plan formeel werd goedgekeurd. De bestuursleden waren unaniem in hun goedkeuring.

Bioscoop en Disney+

 • De Moana remake van Walt Disney Studios heeft haar hoofdrolspeelster gevonden. Het gaat om de Australische actrice Catherine Laga‘aia, die ook roots heeft in Samoa en andere Pacifische eilanden. John Tui, Frankie Adams en Rena Owen zijn ook gecast in belangrijke rollen. Dwayne Johnson zal uiteraard de rol van Maui weer op zich nemen.
 • De Marvel Studios film Thunderbolts* is woensdag ‘wrapped’, waardoor het post-productieproces nu begint. De releasedatum ligt op 2 mei 2025.
 • Opnieuw productionele problemen voor de Marvel Studios film Blade. Voor de tweede keer heeft een regisseur het project verlaten. Bronnen van Deadline benadrukken dat het vertrek van Yann Demange vriendelijk was, maar dit betekent waarschijnlijk wel dat de film opnieuw vertraagd zal worden. Mahershala Ali, die vijf jaar geleden al gecast werd in de hoofdrol, blijft vooralsnog wel verbonden aan de film.
 • Een aantal Marvel Studios films, waaronder Guardians of the Galaxy Volume 3, The Marvels en Black Panther: Wakanda Forever zijn nu beschikbaar op Disney+ met IMAX Enhanced geluid door DTS.
 • Sinds het debuut van The Acolyte maken fans van de serie veel memes gebaseerd op het personage Yord Fandar. Ze noemen zichzelf dan ook de ‘Yord Horde’. Acteur Charlie Barnett zegt hier erg blij van te worden.
 • Disney heeft een teaser trailer uitgebracht voor de komende Japanse Disney+ Original serie Land Of Tanabata, die afkomstig is van de maker van de bekroonde serie Gannibal.
 • Tijdens het Annecy International Animated Film Festival heeft Disney een nieuw fragment vrijgegeven van Ariel, de nieuwe Disney Jr. animatieserie die ook naar Disney+ komt.

Overig nieuws

 • De game Star Wars Outlaws kan uitgespeeld worden in zo’n 25-30 uur. Dat heeft creative director Julian Gerighty laten weten. Maar dit is zonder alle side quests. Spelers zullen zo’n 50-60 uur bezig zijn om alles 100% uit te spelen.
 • Deze zomer kunnen gasten overnachten in het control center van Riley’s hoofd uit Inside Out 2. Dit is namelijk een van de Airbnb Icons locaties. Er zijn nu meer details en foto’s naar buiten gebracht.
 • Ravensburger heeft een aantal aankodigingen gedaan over het trading card spel Disney Lorcana. Het volgende hoofdstuk gaat Shimmering Skies heten en is vanaf 9 augustus verkrijgbaar. In deze uitbreiding zien we de terugkeer van Wreck-It Ralph.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.