Mickey’s Toontown heropend in Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 20 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Dit weekend is het vernieuwde Mickey’s Toontown heropend in Disneyland. Hiermee is de transformatie van het gebied, waar eerder Mickey and Minnie’s Runaway Railway opende, afgerond. Uiteraard zijn er allerlei nieuwe souvenirs en popcornbuckets uitgebracht ter ere van de attractie en het gebied.
 • In het gebied is ook een nieuw figuur te ontmoeten; Pete, of Boris Boef, loopt vanaf dit weekend rond in Disneyland.
 • En over Mickey’s Toontown gesproken: In een interview heeft oud-Imagineer Jim Shull gezegd dat er in een vroeg stadium gedacht werd aan attracties gebaseerd op The Little Mermaid en Winnie the Pooh. Uiteindelijk is dat Roger Rabbit’s Car Toon Spin geworden.
 • Het heeft even geduurd, maar het doek boven de ingang van Test Track in EPCOT is eindelijk vervangen. Het doek was beschadigd geraakt toen orkaan Ian over Florida trok.
 • In aanloop naar de grote opening op 4 april zullen er soft openings zijn voor TRON: Lightcycle Run. Die starten vandaag en zullen tot en met 2 april duren.
 • In Walt Disney World zullen de plastic tasjes gefaseerd gaan verdwijnen. Gasten kunnen voortaan een herbruikbare gethematiseerde en herbruikbare tas kopen.
 • Een aanpassing van Studio 1 in het Walt Disney Studios Park is al besproken in D-Tales. Disneyland Parijs heeft inmiddels hiervoor een vergunning aangevraagd.
 • Afgelopen vrijdag was het St. Patrick’s Day. Dit werd ook in Disneyland Parijs gevierd waar het kasteel van Doornroosje groen kleurde.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ heeft een lijst gepubliceerd van wat er in april gaat verschijnen op de streamingdienst. Opvallende titels zijn onder andere Oswald the Lucky Rabbit op 14 april en Young Jedi Adventures op 26 april. Die laatste zou eigenlijk op 4 mei toegevoegd worden maar dat is dus een week vervroegd. De lijst is wel gebaseerd op Amerika (Disney Nederland publiceert dit soort releaselijsten niet meer).
 • Het lijkt er op dat de Star Wars serie The Acolyte, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden, uit acht afleveringen zal bestaan. Dat blijkt uit het cv van Adelaide Waldrop die als intimiteitscoördinator werkt aan de serie.
 • Vorig jaar introduceerde Marvel Studios met Guardians Of The Galaxy: Holiday Special en Werewolf By Night de Special Presentation. Het gerucht gaat dat er ook Special Presentations komen van onder anderen de personages Sentry en Mephisto gespeeld door Sacha Baron Cohen. Het personage zal volgens de geruchten eerst te zien zijn in Agatha: Coven of Chaos.
 • Na Miley Cyrus lijkt Disney+ opnieuw op Twitter te hinten naar een muziekspecial. Deze keer gaat het om Ed Sheeran waarvan later deze week een nieuwe single verschijnt. De tweet in kwestie is ook door Ed Sheeran geretweet.
 • Vorige week verscheen de trailer van The Little Mermaid. In een nieuwe promovideo reageert de cast van de film, waaronder Halle Bailey (Ariel) en Melissa McCarthy (Ursula) op deze trailer.

Overig nieuws

 • Acteur Lance Reddick is op 60-jarige leeftijd aan een natuurlijke dood gestorven. Voor Disney was hij werkzaam voor de series Lost, American Horror Story, DuckTales en Tron Uprising. Een van zijn laatste rollen is die van oppergod Zeus in de Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians. De opnames van het eerste seizoen zijn al afgerond.
 • De verschillende managers binnen The Walt Disney Company hebben te horen gekregen dat moeten gaan kijken naar werknemers die ze mogelijk kunnen ontslaan. De bedoeling is dat met deze ontslagronde 5,5 miljard dollar wordt bespaard.
 • Ter gelegenheid van Pride Month komt Marvel weer met speciale covers voor hun Star Wars comics. Op elke cover is een LGBTQIA+ personage te zien gemaakt door een LGBTQIA+ artiest.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.