Mickey & Minnie’s Runaway Railway opent met virtuele wachtrij

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 19 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 27 januari gaat Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Disneyland eindelijk open. En dat zal gebeuren met een virtuele wachtrij. Voorlopig dus geen standby wachtrij. De attractie zal sluiten tijdens het vuurwerk en gesloten blijven als het park om 22:00 of eerder sluit. De attractie gaat wel weer open als het park langer geopend is (23:00 of later).
 • In de Disney Gallery op Main Street in Anaheim is binnenkort een tentoonstelling ter gelegenheid van Disney 100 Years of Wonder. Ook is er decoratie zoals banners en een medaillon bij de ingang van Disney’s California Adventure. De Magicband+ zal kunnen interacteren met verschillende decoraties.
 • De Cast Members van Walt Disney World mogen, zoals we dat gewend zijn, als eerste plaatsnemen in de nieuwe attractie TRON: Lightcycle Run. Er is daar nu meer over bekend gemaakt: vanaf 31 januari kunnen de Cast Members zich inschrijven, van 6 februari tot en met 3 maart kunnen ze de attractie echt rijden.
 • In Walt Disney World komt de dagelijkse schoonmaak van de kamers van deluxe resorts weer terug. Deze was sinds het uitbreken van de coronacrisis om de dag.
 • Er komen nieuwe toevoegingen naar het International Flower & Garden Festival in EPCOT (van 1 maart tot en met 5 juli). Er komen nieuwe figuren (vormsnoei) van prinses Tiana en Mirabel, Antonio, Isabela en Luisa uit Encanto.

Bioscoop en Disney+

 • Willow krijgt een behind the scenes documentaire. De titel is Willow: Behind the Magic en is vanaf 25 januari te zien op Disney+. Bekijk hier de trailer:
 • Vandaag weer eens een box office update van Avatar: The Way of Water. De film staat inmiddels op nummer 6 van de meest succesvolle films aller tijden. Om die plek te bereiken is Spider-Man: No Way Home ingehaald.
 • De nominaties van de GLAAD Awards zijn bekend. Er zijn veel Disney titels genomineerd waaronder Strange World, Lightyear, Willow, High School Musical: The Musical: The Series en Love, Victor. De GLAAD Awards worden uitgereikt aan media die een eerlijke, accurate en inclusieve weergave geven van de LGBTQ gemeenschap.
 • Acteur Gabriel Luna (geen familie van Diego), die op dit moment furore maakt in The Last of Us op HBO Max, doet een open sollicitatie bij Lucasfilm: hij wil graag een rol spelen in een aankomend Star Wars project. Bijvoorbeeld het High Republic personage Elzar Mann.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line viert dit jaar de vijfentwintigste verjaardag. Voor deze gelegenheid is er nieuw entertainment, familie activiteiten, nieuwe menu items en merchandise. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe vuurwerk show tijdens Silver Anniversary at Sea.

Overig nieuws

 • Er is meer bekend gemaakt over de speciale Disney100: The Exhibition die naar verschillende plekken in de Verenigde Staten en Europa gaat komen. Er zijn nu 23 artefacten bekend gemaakt die tentoongesteld zullen worden, zoals een carrousel paard uit Mary Poppins, het sprookjesboek uit Sleeping Beauty en de BB-8 pop die gebruikt is in The Force AwakensThe Last Jedi en The Rise of Skywalker.
 • In mei verschijnt Guardians of the Galaxy Volume 3 in de bioscoop. En dus komt Funko met nieuwe Funko Pops van de personages uit de film.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.