Mickey en Minnie krijgen nieuwe looks voor Lookout Cay at Lighthouse Point

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 25 januari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Avatar-producent Jon Landau heeft op Instagram een foto geplaatst van zijn recente bezoek aan Walt Disney Imagineering. Hij was daar om “over de toekomst te praten”. Er zijn verder geen details, maar eerder werd al wel een Avatar experience aangekondigd voor Disneyland in Anaheim.
 • Volgens de site van Walt Disney World zal Walt Disney Presents in Disney’s Hollywood Studios niet meer gaan sluiten voor een opknapbeurt zoals eerder was aangekondigd.
 • Het is niet altijd magisch in een Disney park. Een tiener Cast Member is door een bezoeker geslagen toen hem de toegang tot Cítricos in Disney’s Grand Floridian werd geweigerd. De reden was dat de man een zwembroek droeg.
 • Vanaf vandaag is het Disneyland Hotel in Disneyland Paris weer open en dus arriveerden vanochtend de eerste gasten. Ook is er een nieuw filmpje van de kroonluchter in de lobby en een filmpje van de Cast Members die samen komen om de heropening te vieren:

Bioscoop en Disney+

 • De opnames van Deadpool 3 zijn eindelijk afgerond. Op sociale media laat hoofdrolspeler Ryan Reynolds weten dat de productie wind, regen, stakingen en Hugh Jackman heeft overwonnen. Die laatste reageert zelf ook op het afronden van de opnames.
 • Op dit moment is Daisy Ridley druk met het promoten van haar film Sometimes I Think About Dying. Toch vragen journalisten ook naar de nieuwe Star Wars film waarin Ridley gaat spelen. Over regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy zegt ze: “Her idea for the story is cool as shit. No spoilers, but she gave me a rundown of the entire story. If it weren’t amazing, I would have been like, ‘OK, call me in five years.’ But it’s worthwhile.”
 • De animatieserie Solar Opposites komt met een Valentijnsdagspecial. Die is op 5 februari in Amerika op Hulu en veel andere landen op Disney+ te zien. Het is afwachten of dit ook geldt voor Nederland en België. De trailer kunnen we in ieder geval al wel kijken.
 • Oeps! De Britse acteur Tom Hollander heeft per ongeluk de bonus ontvangen die zijn acterende landgenoot Tom Holland eigenlijk had moeten ontvangen voor een Avengers-film. De acteurs zaten tijdelijk bij dezelfde agency waardoor de fout is ontstaan.
 • Disney’s zender ABC heeft een promo gemaakt waarin series te zien zijn die na de lange stakingen eindelijk terug gaan keren. Te zien zijn onder andere Abbott Elementary, Grey’s Anatomy en 9-1-1. Die laatste was tot en met het vorige seizoen nog bij Fox te zien.

Disney Cruise Line

 • Mickey en Minnie krijgen nieuwe looks die speciaal zijn ontworpen door de veelgeprezen Bahamaanse modeontwerper Theodore Elyett. Zij zullen deze dragen op de eilandbestemming Disney Lookout Cay at Lighthouse Point op het eiland Eleuthera

Overig nieuws

 • Emmy-winnende producer John Bush, die heeft meegewerkt aan animatieseries als The Simpsons, Family Guy en X-Men Evolution, is op 69-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is een B-cellymfoom van de hersenstam.
 • Lucasfilm en Marvel hebben een nieuwe comic miniserie aangekondigd over Darth Maul. Deze gaat Darth Maul: Black, White & Red heten en ligt vanaf april in de winkels.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.