Met songwriter Richard Sherman terug naar Walt’s kantoor

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 15 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Over tien dagen is dan eindelijk de heropening van het Disneyland Hotel in Disneyland Paris. Voor deze gelegenheid is er een promofilmpje gemaakt.
  • Ook heeft Disney een aantal kunstwerken onthuld die een plekje hebben gekregen in het vernieuwde Disneyland Hotel. Deze kunstwerken zijn gebaseerd op verschillende Disney films zoals Sleeping Beauty, The Sword in the Stone, Atlantis: The Lost Empire, Snow White and the Seven Dwarfs en The Emperor’s New Groove.
  • Bij Walt Disney Presents in Disney’s Hollywood Studios zijn nu kostuums en props te zien uit Percy Jackson and the Olympians, de Disney+ serie die vorige maand van start is gegaan.
  • Voor het 2024 EPCOT International Festival of the Arts is de Figment lichtshow op Spaceship Earth teruggekeerd. Deze is niet alleen gebaseerd op het paarse draakje, maar ook op de Journey Into Imagination attractie.
  • Terwijl ze de 96ste verjaardag van hun vader vierden, kregen twee volwassen dochters ruzie in Disney’s Animal Kingdom Lodge. De ene zus werd ervan beschuldigd de ander te hebben gebeten en werd uiteindelijk gearresteerd.
  • Tokyo Disney Resort heeft aangekondigd dat Tower of Terror tijdelijk gaat veranderen. Tot en met 4 februari is er Tower of Terror: Level 13 en van 5 februari tot en met 6 maart is er Tower of Terror: Level 13 – Shadow of Siriki. Bezoekers kunnen dan stemmen op hun favoriete overlay die vervolgens dan van 7 maart tot en met 7 april te beleven is.

Bioscoop en Disney+

  • Dat “Feed the Birds” uit Mary Poppins het favoriete liedje van Walt Disney was, is bij de meeste fans wel bekend. Dat is ook de reden waarom het te horen is in de scène tussen Walt en Mickey in Once Upon a Studio. Hiervoor keerde songwriter Richard Sherman terug naar het kantoor van Walt om het daar op de piano in te spelen. Zoals hij dat zo vaak deed op vrijdagmiddag voor Walt. In onderstaande featurette zie je hoe dat ging.
  • Een tijd geleden werd bekend dat Daredevil: Born Again een nieuwe showrunner en schrijvers heeft gekregen. Een van de veranderingen die zij doorvoeren, lijkt populair te zijn bij de fans: het terughalen van de personages Foggy Nelson en Karen Page gespeeld door Elden Henson en Deborah Ann Woll. Dit beweert insider Jeff Sneider.
  • Disney heeft besloten Kingdom of the Planet of the Apes twee weken eerder uit te brengen. De film is nu al op 10 mei te zien in plaats van 24 mei. Hiermee wordt voorkomen dat de film ondergesneeuwd raakt in het drukke Memorial Day weekend door films als Furiosa: A Mad Max Saga en The Garfield Movie. Of dit ook een eerdere release betekent in Nederland, is niet bekend.
  • De Critics Choice Awards zijn uitgereikt en The Bear won in maar liefst vier categorieën. De FX serie werd uitgeroepen tot beste komedieserie en Jeremy Allen White, Ayo Edebiri en Ebon Moss-Bachrach wonnen voor hun acteerprestaties. De beste animatiefilm is Spider-Man: Across the Spider-Verse geworden.

Disney Cruise Line

  • Het Disney Parks Blog heeft nieuwe details gedeeld over The Tale of Moana, een nieuwe show die in december 2024 debuteert in het Walt Disney Theatre aan boord van het Disney Treasure-schip. Er wordt onder andere een enorme pop gebruikt om de vurige Te Kā uit te beelden, het nieuwe liedje “Warrior Face” en er wordt uitgelegd hoe de “How Far I’ll Go”-scène eruit komt te zien.
Afbeelding: Disney

Overig nieuws

  • Tijdens de Royal Variety Performance in de UK was er een optreden van Disney on Stage. In de medley kwamen liedjes voorbij uit Frozen, The Lion King, Aladdin, Beauty and the Beast en Hercules

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.