Merchandise Roundup: Veel nieuws in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 juni 2022.

 • We feliciteren allereerst onze vriend Donald Duck met zijn 88ste verjaardag! En we wensen alle D-Tales fans een fijne Donald Duck Day!

Nieuws uit de parken

 • De nieuwe editie van Showtime!, de speciale livestream in Disneyland Parijs, heeft weer plaatsgevonden. Ditmaal stond het geheel toch voornamelijk in het teken van merch. Zo is er weer een nieuwe verzamelsleutel, ditmaal van Crush’s Coaster (via Nico).
 • We maken het rondje merch af: Er komt een nieuwe set pins en twee nieuwe Pandora bedeltjes, die helemaal in het teken staan van Disney Pride. Voor de liefhebbers van muziek (en we weten dat ze er zijn *kuch* Michiel *kuch*) is er een klassieke Euro Disney vinyl plaat. Ook beginnen ze met het verkopen van speciale Avengers Campus-merch, waaronder een PhotoPass frame en verschillende pre-opening items, waaronder een t-shirt en een pin.
 • Heel bijzonder: gasten kunnen binnenkort ook spullen (bijvoorbeeld tassen) kopen die gemaakt zijn van de bedrukte blokken die tijdens het opknappen van het kasteel het gezicht van het park waren.
 • Er is woensdag een nieuwe attractie toegevoegd aan het aanbod van Premier Access: Cars Road Trip heeft nu ook een snelle rij, omdat de attractie in het aanbod van de Premier Access Ultimate is opgenomen.
 • Het is inmiddels traditie: zodra een nieuwe Marvel serie te zien is op Disney+ verschijnt het personage ook in Avengers Campus in Anaheim. Deze keer is het de beurt aan Kamala Khan oftewel Ms. Marvel.

Bioscoop en Disney+

 • Over Ms. Marvel gesproken: de serie, die gisteren debuteerde op Disney+, is in één klap de best beoordeelde Disney+ serie op Rotten Tomatoes: 97% fresh.
 • De nieuwe Marvel film Blade begint zeer binnenkort aan haar filmproces. Zeer waarschijnlijk komt de film dan in november van volgend jaar in de bioscoop.
 • Op 25 augustus verschijnt op Hulu (en wellicht tegelijkertijd in Nederland op Disney+) de serie Mike. Deze gaat over de bokser Mike Tyson. Gisteren verscheen de teaser trailer en de poster.
 • De cast van Love, Victor is druk bezig met de promotiecampagne voor het derde seizoen dat op 15 juni te streamen zal zijn. In het kader van deze promotiecampagne bracht de cast een bezoek aan Disneyland.

Overig nieuws

 • Armchair Imagineering is een interessant gespreksonderwerp voor verschillende podcast afleveringen. Vaak gaat het dan bijvoorbeeld over de samenstelling van een nieuw park, of een andere invulling voor een attractie. Twitteraar Parklore heeft dit naar een heel nieuw niveau getild met een volledig nieuw voorstel voor Disney’s Hollywood Studios. In een gigantisch twitterdraadje doet hij allerlei voorstellen die fans doet watertanden. Het eindresultaat is een coherent, logisch en evenwichtig park.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.