Meer nieuws bekend over de DisneylandForward plannen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 15 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • De volgende stap in het DisneylandForward project is gezet: The City of Anaheim heeft een 16.000 pagina’s tellend rapport uitgebracht over de impact van deze plannen op de omgeving en het milieu. Daaruit blijkt dat Disneyland onder andere meer dan 12 nieuwe attracties en shows wil gaan toevoegen aan het Disneyland Park en Disney California Adventure. Dit zijn echter nog geen definitieve plannen en het kan meer beschouwd worden als een herbestemmingsplan om te kijken waar het kan uitbreiden.
 • Space Mountain in het Disneyland Resort zal vanaf aanstaande maandag sluiten voor een uitgebreide opknapbeurt. De verwachte heropening van de attractie is op 26 oktober.
 • De bezoekers van The Seas with Nemo & Friends zullen raar op hebben gekeken bij het entreebord, want de zeemeeuwen zijn plotseling verdwenen. Het is nog onduidelijk of het permanent is of dat het om een reparatie gaat, maar in ieder geval klinkt er voorlopig niet meer “mine, mine, mine”.
 • Walt Disney World houdt in oktober diverse casting sessies voor een hele bundel aan mannelijke karakters, zoals Aladdin, Flynn Rider, Gaston, Jack Sparrow en Bruno. Dit is opvallend want Disney had aangekondigd dat Bruno per vandaag te zien zou zijn in de Disney Adventure Friends parade in het Magic Kingdom.
 • Voor de toetjes liefhebbers onder ons: Minnie’s Wonderful Christmastime Fireworks Dessert Party is onthuld voor dit jaar. Dit evenement zal plaatsvinden tijdens Mickey’s Very Merry Christmas Party van 9 november tot aan 22 december op geselecteerde dagen.
 • Disneyland Parijs heeft de finalisten van het Ambassadeurs Programma 2024-2025 bekendgemaakt. Er zijn er vier overgebleven: Dylan, Michaël, Jose en Sonia. Twee van hen krijgen op 21 september te horen dat ze gewonnen hebben.
 • In Disneyland Parijs is de Gibson Girl Ice Cream Parlor haar sponsorschap en producten van Ben & Jerry’s kwijt geraakt. Deze locatie serveert nu producten van Carte d’Or.

Bioscoop en Disney+

 • Je krijgt kippenvel van de nieuwe Goosebumps trailer. Deze Amerikaanse horror komedie serie zal op 13 oktober op zowel Disney+ als Hulu verschijnen als onderdeel van “Hallowstream” en “Huluween”.
 • De allereerste Special Presentation van Marvel, Werewolf by Night, krijgt op 20 oktober aanstaande voor Halloween een speciale re-release, hij zal namelijk volledig in kleur verschijnen en zal Werewolf by Night in Color gaan heten.
 • Miriam Margolyes heeft een rol in de 60th Anniversary specials van Doctor Who die later dit jaar te zien zullen zijn. De actrice is bij het grote publiek bekend als Professor Sprout in de Harry Potter films.
 • In juli van dit jaar hebben we je al laten weten dat Donald en Stephen Glover de nieuwe schrijvers waren voor de aankomende Lando serie van Lucasfilm. Echter heeft gisteren Lucasfilm tegenover Variety bevestigd dat het in plaats van een serie, een film wordt over Lando Calrissian.
 • De vijfde aflevering van Ahsoka was een bijzondere. We zagen een jonge Ahsoka (gespeeld door Ariana Greenblatt die ook de jonge Gamora speelde in Avengers: Infinity War) en de terugkeer van Anakin Skywalker en Captain Rex. Alle drie hebben een eigen character poster gekregen.

Overig nieuws

 • Bloomberg meldt dat The Walt Disney Company verkenningsgesprekken heeft gevoerd om het ABC Network en haar TV stations te verkopen aan lokale uitzender Nexstar Media Group Inc. Vervolgens reageerde Disney op deze berichtgeving met een statement.
 • Disney Entertainment Television gaat een samenwerking aan met de Ghetto Film School om een korte film te produceren ter ere van de Hispanic and Latin American culture.
 • Sora uit de RPG-game Kingdom Hearts zal in 2024 toegevoegd worden aan de Super Smash Bros. amiibo line-up die daarmee compleet zal zijn. Door Sora’s link met Disney twijfelden veel verzamelaars of er ooit wel een amiibo figuur van dit personage zou komen.
 • Tijdens de State of Play uitzending van PlayStation is gisteravond meer onthuld van Marvel’s Spider-Man 2. Er verscheen een trailer voor de Digital Deluxe Edition van de game en een uitgebreide video waarin de stad New York centraal staat. Deze open world is bijna twee keer zo groot vergeleken met de eerste game uit 2018.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.