Meer details bekend over muzikale Pixar-show in Parijs

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 9 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • Together: a Pixar Musical Adventure opent deze zomer op 15 juli in het Walt Disney Studios Park. Gisteren kwam meer informatie en een nieuwe concept art van de show naar buiten. In een video vertellen de creatives meer over de show.
Concept art van Together: a Pixar Musical Adventure
 • In Parijs wordt stevig doorgebouwd aan het Frozen-gebied in het Walt Disney Studios Park. Doordat de kranen goed zichtbaar zijn vanuit de voorkant van het park, is de voortgang goed te volgen.
 • Ook op de parkeerplaatsen is nog veel bouwverkeer. De loopbanden richting het park en de bijbehorende tenten zouden binnenkort klaar moeten zijn.
 • Disneyland Parijs viert vandaag de verjaardag van Donald Duck. Op deze dag in 1934 maakte het karakter zijn debuut in The Wise Little Hen. Er is onder andere een verrassing aan het einde van Dream… and Shine Brighter en er is een gebakje te koop.
 • Momenteel zijn er even geen stakingen gepland in Disneyland Parijs. Dit is vanwege een Make-A-Wish evenement, de ontevreden Cast Members willen dat niet verstoren.
 • Een van de trams van Cars Road Trip ging gisteren tijdens een ritje kapot. Bezoekers hebben het laatste gedeelte van de attractie lopend afgelegd.
 • Zoals eerder deze week al bekend was, is Disney bezig met het testen van een free-roaming robot van Groot uit de Guardians of the Galaxy films. Gisteren zijn daar ook beelden van verschenen, waarbij Groot onderdeel is van de dance off die ook vaak in de parken te zien is.
 • Toen Rock ‘N’ Rollercoaster voor lange tijd in onderhoud ging, speculeerden de fans over een mogelijk nieuw thema. Bij heropening was Aerosmith echter nog steeds onderdeel van de achtbaan. Nu heeft de showrunner van The Muppets Mayhem (Jeff Yorkes) op Twitter onthuld dat hij een herthematisatie met de Muppets heeft gepitcht.
 • Tokyo Disney gaat het gratis FastPass-systeem vervangen voor Priority Pass. Deze onbetaalde dienst geeft bezoekers de mogelijkheid om attracties te bezoeken zonder te wachten. We hebben nog geen datum gekregen waarop het systeem beschikbaar is.
 • CEO Bob Iger bezocht deze week Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland. Aan dat laatste park laatste gaf hij complimenten voor het nieuwe kasteel en het avondentertainment.

Bioscoop en Disney+

 • Op 21 juni begint de Marvel serie Secret Invasion op Disney+. Eerder deze week verscheen een nieuwe promo van de serie. Ook is de website theinvasionhasbegun.com gelanceerd, met de code RSD3PX5N7S krijg je toegang tot een scène uit de serie, gevolgd door nog een promo.
 • Marvel heeft aangekondigd dat de vierde Captain America film van titel is veranderd. Het was eerst Captain America: New World Order, de nieuwe titel is Captain America: Brave New World. Het nieuws werd bekendgemaakt via een foto van Harrison Ford en Anthony Mackie tijdens de opnames van de film.
 • Disney heeft deze week ook een promo online gezet van de Star Wars-serie Ahsoka. Daarin is ook meteen onthuld dat de serie vanaf woensdag 23 augustus te zien is op Disney+.
 • De actrice Bonnie Langford keert terug in Doctor Who als Melanie Bush. Zij was voor het eerst te zien in de serie in 1986. In 2022 had ze nog een cameo in de laatste aflevering met Jodie Whittaker als The Doctor.
 • Binnenkort verschijnt alweer het vierde seizoen van High School Musical: The Musical: The Series op Disney+. Als voorproefje zijn de eerste foto’s vrijgegeven.
 • Disney Legend Kathryn Beaumont heeft een gastrol in het tweede seizoen van Alice’s Wonderland Bakery, een animatieserie voor de allerkleinsten. Beaumont was de originele stem van Alice in Alice in Wonderland uit 1951.
 • Elk jaar nodigt Variety acteurs uit om in gesprek te gaan met elkaar. Dit jaar zijn dat onder anderen Hayden Christensen en Diego Luna die vorig jaar allebei terugkeerden in een Star Wars project. Christensen als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi en Luna als Cassian Andor in Andor. Verder gingen ook Grey’s Anatomy actrices Ellen Pompeo en Katherine Heigl met elkaar in gesprek en Jeremy Allen uit The Bear sprak met Jennifer Coolidge uit de HBO Max serie The White Lotus.

Overig nieuws

 • Insomniac Games heeft de releasedatum van Marvel’s Spider-Man 2 bekendgemaakt. Gamers kunnen vanaf 20 oktober in de huid kruipen van Peter Parker en Miles Morales. Ook zijn de details bekendgemaakt van de pre-order bonus, de Digital Deluxe Edition en de Collector’s Edition.
 • Doctor Who bestaat dit jaar zestig jaar en dat wordt niet alleen gevierd met drie specials die later dit jaar op Disney+ te zien zijn. Er komt ook een naslagwerk met de titel Whotopia: The Ultimate Guide to the Whoniverse. Deze verschijnt in november.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.