Meer details bekend over afscheid huidige Space Mountain in Tokyo

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 9 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disney Resort heeft meer details gedeeld over hun speciale evenement ter ere van de sluiting van Space Mountain. Die attractie krijgt een compleet nieuwe versie. Tijdens Celebrating Space Mountain: The Final Ignition is er speciale merchandise, eten en een fotomogelijkheid.
Afbeelding: Tokyo Disney Resort
 • Het Disney Ambassador Hotel in Tokyo Disneyland lanceert van 9 april tot en met 30 juni 2024 een speciale kamer met Donald Duck-thema, getiteld Donald’s Quacky Duck City.
 • Walt Disney World heeft aangekondigd dat Typhoon Lagoon op 17 maart zal heropenen. Op diezelfde dag zal het andere waterpark Blizzard Beach sluiten voor onderhoud.
 • Disney en de NFL werkten onlangs samen met TAPS (Tragedy Assistance Program for Survivors) om families van gevallen militaire helden te eren. De families werden verwelkomd in het Magic Kingdom.
 • De eerste topiary (vormsnoei) voor het EPCOT International Flower & Garden Festival 2024 is gearriveerd in World Showcase. Het gaat om Tinker Bell die in het UK paviljoen is geplaatst.
 • Jodi Benson, de stem van Ariel in The Little Mermaid, heeft op Instagram laten weten aan een geheim project te werken en ze impliceert dat het met The Little Mermaid te maken heeft. Het meest voor de hand ligt dat dit met The Little Mermaid – A Musical Adventure in Disney’s Hollywood Studios te maken heeft.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren hadden we het al even over Treasure Night, het nieuwe exclusieve evenement voor jaarpashouders van Disneyland Paris. Inmiddels is er meer informatie bekend. Zo zal er bijvoorbeeld in elk land een geheim gebied zijn dat alleen toegankelijk is met het juiste wachtwoord.

Bioscoop en Disney+

 • Er is een nieuwe promo verschenen voor Inside Out 2. Hierin zien we de verschillende emoties aan het werk in het hoofd van Riley.
 • Dwayne Johnson is in gesprek om opnieuw de rol van Maui op zich te nemen in Moana 2. Of ook Auli’i Cravalho terugkeert als Moana lijkt nog niet 100% zeker. Wie sowieso niet terugkeert is Lin-Manuel Miranda voor de liedjes.
 • Later deze maand keert The Bad Batch terug voor het derde en laatste seizoen. Via Rotten Tomatoes is nu een fragmentje verschenen.
 • Ruim drie jaar geleden werd de Star Wars serie Lando aangekondigd. Inmiddels is die serie geëvolueerd naar een film, geleid door Donald Glover die ook de jonge Lando speelt. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Glover over dit proces.
 • Gisteren plaatste Empire Magazine een mysterieus bericht op X. We zien “Hello there…” in blauwe letters op een achtergrond van sterren. Er komt dus mogelijk vanmiddag Star Wars nieuws naar buiten.
 • Whoopi Goldberg heeft Sheryl Lee Ralph live tijdens The View gevraagd om onderdeel te zijn van Sister Act 3. Ralph was daar om de terugkeer van Abbott Elementary te promoten en had het ook over de keren dat zij en Goldberg samen hadden gewerkt, waaronder in Sister Act 2: Back in the Habit.

Overig nieuws

 • Na de presentatie van de kwartaalcijfers is het aandeel Disney omhoog geschoten met meer dan 12%. Aandeelhouders lijken dus wel vertrouwen te hebben in de toekomstige plannen van The Walt Disney Company.
 • Mark Ruffalo, Bruce Banner/The Hulk in de Marvel Cinematic Universe, heeft zijn ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame.
 • Een podcasttip van Donalteur Dennis: De aflevering van NRC Vandaag van vandaag gaat over Frank Oz, de poppenspeler van o.a. Miss Piggy en Yoda. Hierin vertelt Oz o.a. hoe de karakters werden beïnvloed door het oorlogstrauma van zijn Nederlandse vader.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.