Meer concept art van Disney Village

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 5 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Imagineering heeft nieuwe concept art vrijgegeven over de vernieuwing van Disney Village in Parijs. De hoek van deze tekening is het zicht vanaf de kant van Annette’s Diner, waarbij Planet Hollywood al niet meer zichtbaar is.
 • In Parijs is ook de verbouwing van Fuente del Oro in volle gang. Het restaurant is inmiddels volledig achter de steigers verdwenen.
 • Vanaf 23 januari zal Splash Mountain in Walt Disney World sluiten, om in 2024 weer te heropenen als Tiana’s Bayou Adventure. Tegelijk met de aankondiging van de sluitingsdatum werd nieuwe concept art onthuld voor de vernieuwde attractie.
Concept art van Tiana’s Bayou Adventure
 • Nieuwe regels bij Space Mountain in Walt Disney World. Gasten mogen in de attractie niet langer filmen of hun telefoon (of andere voorwerpen in hun hand houden.
 • Op 27 januari zal Mickey & Minnie’s Runaway Railway openen in Disneyland. Het Resort in Anaheim heeft nu haar eigen logo voor de attractie onthuld.
 • Bob Iger bezocht gisteren samen met Josh D’Amaro de Candlelight Processional in Disneyland. De teruggekeerde CEO kreeg een warm onthaal van de aanwezige bezoekers.
 • Ook heftig nieuws uit Anaheim. Gisteravond is een man van in de 50 van de Mickey and Friends parkeergarage gesprongen en overleden. Na het voorval hebben de trams tijdelijk niet gereden.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft een reeks character posters van National Treasure: Edge of History vrijgegeven. En geheel in stijl van de franchise zit er een geheime boodschap in verstopt. De serie is vanaf 14 december te zien op Disney+.
 • Een paar weken geleden werd bekend dat de Pirates of the Caribbean film met Margot Robbie in de hoofdrol niet meer door zou gaan. Producent Jerry Bruckheimer zegt dat dit niet helemaal klopt. Ook al wordt nu aan een ander Pirates script gewerkt, dat betekent niet dat de film met Margot Robbie niet meer mogelijk is.
 • Twee Disney+ Original series hebben acteurs aan hun cast toegevoegd. Margarita Levieva zal te zien zijn in de Star Wars serie The Acolyte en Kate Dickie heeft een rol in het tweede seizoen van de Marvel serie Loki.
 • De schrijvers van The Mandalorian seizoen 3 zijn onthuld door de Writers Guild of America. Jon Favreau en Dave Filoni zijn geen verrassende namen. Een naam die wel nieuw is, is Noah Kloor. Hij werkte eerder als staff writer voor The Book of Boba Fett.
 • Tijdens Comic Con in Brazilië hebben Jon Favreau en Pedro Pascal ook over dit derde seizoen van The Mandalorian gepraat. De schaal van dit seizoen wordt veel groter en veel acteurs en regisseurs uit eerdere seizoenen zullen terugkeren.
 • In een nieuwe featurette vertellen cast en crew over de serie Willow. Onder andere over hoe belangrijk het filmen op locatie in Wales was.

Overig nieuws

 • Japan Airlines heeft een vliegtuig onthuld (een Boeing 767-300ER) met een uiterlijk dat in het teken staat van 100 jaar Disney. Het vliegtuig krijgt ook een nieuwe naam: JAL Dream Express Disney 100. Naast dit vliegtuig komt er ook veel merchandise op de markt.
 • Het ziet ernaar uit dat de soep toch niet zo heet gegeten wordt in Florida na de eedere ophef tussen de gouverneur van de staat en Walt Disney World. De Financial Times beschrijft hoe de staat zich aan het opmaken is voor een U-turn, waarbij een paar minimale aanpassingen voldoende zijn om het Reedy Creek Improvement District in stand te houden. Uiteraard heeft gouverneur DeSantis al ontkennend gereageerd.
 • Natacha Rafalski, president van Disneyland Parijs, was in het Witte Huis voor een diner in aanwezigheid van Joe Biden en Emmanuel Macron. Ze was daar samen met andere prominente zakelijke leiders.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.