Meer bekend over Art Nouveau restaurant in Studios park

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 26 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Eerder dit jaar werd een nieuw restaurant aangekondigd voor de Walt Disney Sudios. Via OutsidEars zijn nu meer details en concept art naar buiten gekomen. Zo zullen er twee duidelijke gedeeltes zijn: Een bar waar plek is voor 75 gasten en het restaurant waar 250 gasten kunnen eten.
 • Parijs heeft huispianist Gijs van Winkelhof (check vooral ook aflevering 192 van D-Tales), maar Walt Disney World heeft Carol Stein. Althans, nog tot november. De Piano Lady heeft aangekondigd met pensioen te gaan.
 • De veertigste verjaardag van EPCOT komt er aan en dat wordt ook gevierd met verschillende snacks.
 • Bij Journey of Water zijn gethematiseerde supports geplaatst. Blog Mickey heeft foto’s gemaakt vanuit de monorail.
 • Het avondentertainment keert terug in Disney’s Animal Kingdom. Beacon of Magic en Tree of Life Awakenings zijn vanaf 1 oktober weer te zien.
 • We naderen het eind van september, dus kijkt Touringplans weer terug op de afgelopen maand met de Theme Park Enjoyment Index. Ze bespreken onder andere de D23 Expo, Disney+ Day in de parken en Tiana’s Bayou Adventure.
 • Op 24 oktober zal It’s a Small World in Disneyland Anaheim tijdelijk sluiten voor de kerstoverlay. De attractie opent vervolgens weer op 11 november.
 • Liefhebbers van bordspellen opgelet: Er komt een Space Mountain spel van Ravensburger en Disneyland Parijs komt met een speciale editie van Monopoly. Jaarpashouders zullen op 19 oktober als eerste de mogelijkheid krijgen het spel te kopen bij The Storybook Store.

Bioscoop en Disney+

 • De re-release van Avatar in de bioscoop heeft het heel aardig gedaan het afgelopen weekend. De film bracht 10 miljoen dollar op in Noord-Amerika en nog eens 20,5 miljoen dollar internationaal. Erg bijzonder voor een film van 13 jaar oud.
 • Voor seizoen vier van High School Musical: The Musical: The Series keren een aantal acteurs uit de originele films terug. Het gaat om Corbin Bleu, Monique Coleman, Lucas Grabeel, Bart Johnson, Alyson Reed en Kaycee Stroh.
 • James Earl Jones is gestopt met het inspreken van de stem van Darth Vader. Hij heeft de rechten op die stem overgedragen aan Lucasfilm en het bedrijf Respeecher. Dat laatste bedrijf is gevestigd in Oekraïne en gebruikt archiefmateriaal om stemmen te recreëren. Deze techniek werd gebruikt voor Darth Vader in Obi-Wan Kenobi maar eerder ook al voor de jonge Luke Skywalker in The Mandalorian.
 • De cast en crew van She-Hulk: Attorney at Law vertellen in een featurette over de manier waarop de serie stereotypes doorbreekt.

Overig nieuws

 • Voordat Koningin Elizabeth II overleed heeft ze nog goedgekeurd dat voormalig Disney CEO Bob Iger en Star Wars en Indiana Jones componist John Williams een ridderschap krijgen. Aangezien ze allebei Amerikaan zijn gaat het hier om een honorary knighthood.
 • In navolging van de eerste Spider-Man game zal ook Spider-Man: Miles Morales binnenkort beschikbaar zijn voor de pc. Bekijk hier de trailer:

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.