Marvel verandert Armor Wars serie in een film

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 30 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Bij een eerste rondje op het terrein van Walt Disney World lijkt de schade van orkaan Ian mee te vallen. De meeste hotels hebben wat waterschade en er zijn wat bomen omgewaaid, maar daar lijkt het bij te blijven.
 • We kunnen nog niet goed inschatten wat de status in de parken is, maar daar zal ongetwijfeld hard worden gewerkt om vandaag weer open te kunnen. Er is al wel aangekondigd dat die heropening gefaseerd zal gaan.
 • Het kasteel in Parijs is klaar voor het komende kerstseizoen, nu de nieuwe verlichting op alle torens is aangebracht.
 • Voor het derde jaar op rij heeft Tokyo Disney Resort hun New Years Eve feest gecanceld. Nog steeds vanwege COVID-19 maatregelen.
 • Je bent nooit te oud om naar Disneyland te gaan. Dat bewijst de onderstaande video die de afgelopen dagen viral ging.

Bioscoop en Disney+

 • Armor Wars zal niet langer als serie gemaakt worden. Tijdens de voorbereidingen is Marvel tot de conclusie gekomen dat het project meer geschikt is als film. De hoofdrol blijft wel voor Rhodey/War Machine gespeeld door Don Cheadle.
 • Gaan we Harrison Ford binnenkort in de Marvel Cinematic Universe zien? Volgens een laatste gerucht misschien wel. Hij zou namelijk de eerste keuze zijn van Marvel voor de rol van General Ross in Thunderbolts. Die rol werd eerder gespeeld door William Hurt die helaas eerder dit jaar is overleden.
 • Met de overname van 20th Century Fox (nu 20th Century Studios) kreeg Disney de rechten in handen van de Planet of the Apes franchise. Nu is er een nieuwe film aangekondigd: Kingdom of the Planet of the Apes. Deze speelt zich vele jaren na War for the Planet of the Apes af. In de film spelen Owen Teague, Freya Allen en Peter Macon en de regisseur is Wes Ball.
 • In een video van National Geographic wordt gekeken naar de architectuur in de Star Wars serie Andor. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de architectuur van de planeet Ferrix geïnspireerd is door het Amsterdam van de jaren ‘20 van de vorige eeuw.
 • Vandaag is Hocus Pocus 2 op Disney+ verschenen. In een video vertellen Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy over de nalatenschap van de eerste film en hoe het was om opnieuw deze personages te spelen voor het vervolg.

Overig nieuws

 • Dat Hocus Pocus een fenomeen is blijkt wel uit het feit dat David Kirschner (producent van de films) hint op een Broadway versie. In een interview vertelt hij dat dit al voor COVID-19 speelde en dat deze plannen nu weer uit de ijskast gehaald zijn.
 • Dutch Comic Con komt er aan op 19 en 20 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Een van de gasten dit jaar is Charles Soule. Hij schreef onder andere comics als Daredevil en She-Hulk en is een van de vijf originele schrijvers en bedenkers van het ambitieuze Star Wars project The High Republic.
 • Mark Hamill (Luke Skywalker in Star Wars) is ambassadeur geworden van United24, de officiële fondsenwerving organisatie van de Oekraïense regering. Hamill vergeleek Rusland met “the evil Empire”.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.