Marvel Studios onthult eerste trailer van Loki seizoen 2

In juli en augustus één keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 4 augustus 2023.

Nieuws uit de parken

 • Er wordt druk gewerkt aan de infrastructuur voor de komende avondshow in EPCOT. Nu zijn er namelijk ook foto’s van Bioreconstruct verschenen waarbij nieuwe schepen in aanbouw te zien zijn.
 • In Living with the Land in EPCOT zijn diverse props, bordjes en andere referenties geplaatst die verwijzen naar het EPCOT Food & Wine Festival. Deze verwijzingen zijn wel pas te zien vanaf de “living laboratory” kassen.
 • Als de dagen weer wat korter worden kan er weer avondentertainment in Animal Kingdom terugkeren. Zo keert de Tree of Life Awakening terug en komt er een speciale Halloween-activiteit.
 • Er komen verschillende verhalen uit Walt Disney World dat het wat rustiger is in de parken dan normaal. In de data-update van Touringplans wordt er verder gekeken dan de lagere wachttijden, waarbij de downtime van attracties een hoofdpijndossier blijft.
 • Een bezoek aan het nieuwe Disney’s Pixar Place Hotel wordt nog aangenamer, er wordt namelijk een Finding Nemo Pool Area ontwikkeld. Men kan hier zwemmen in de Pixel Pool, een ritje wagen vanaf Crush’s Surfin’ Slide en spelen met Hank in Nemo’s Cove.
 • Imagineers van Hong Kong Disneyland geven je een inzicht in het productieproces van het Dream Makers beeld dat ter ere van Disney 100 binnenkort in het park wordt geplaatst.
 • Sinds 1 augustus is er een Franse wet van kracht waarbij het printen van papieren bonnen voor de meeste transacties is verboden. Kwitanties zijn nog steeds beschikbaar op verzoek. Dit is dus ook van invloed op Disneyland Parijs.

Bioscoop en Disney+

 • De eerste officiële trailer voor seizoen 2 van Loki is uitgebracht. Naast terugkerende castleden als Tom Hiddleston en Owen Wilson is ook Ke Huy Quan te zien, hij is vooral bekend van zijn rol als Short Round in Indiana Jones and the Temple of Doom en eerder dit jaar won hij een Oscar voor Everything Everywhere All At Once. Het debuut van deze trailer heeft al een record te pakken, het is namelijk de meest bekeken Disney+trailer met 80 miljoen views. De serie is vanaf vrijdag 6 oktober te zien.
 • Sony heeft flink lopen schuiven in hun releaseschema, voornamelijk door de voortdurende schrijvers- en acteursstaking. De Marvelfilm Kraven the Hunter zou verschijnen op 6 oktober dit jaar, maar is nu verplaatst naar 30 augustus 2024. Ook de animatiefilm Spider-man: Beyond the Spider-Verse is uitgesteld. Deze zou eerst op 29 maart 2024 verschijnen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
 • The Marvels zal vooralsnog niet worden vertoond in IMAX. De reden is dat Dune: Part Two van Warner Bros exclusiviteit heeft voor meerdere weken. Die film, in tegenstelling tot The Marvels, is speciaal gefilmd voor IMAX. Dune: Part Two wordt mogelijk nog wel uitgesteld. In dat geval krijgt The Marvels wel een IMAX release.
 • Emma Corrin, onder andere bekend van hun rol als Prinses Diana in het vierde seizoen van The Crown, heeft tijdens een interview met Empire bekend gemaakt dat hen de slechterik zal spelen in Deadpool 3.
 • Op 18 augustus aanstaande komt op Disney+ de Original special LEGO Disney Princess: The Castle Quest. Dit is net op tijd voor de World Princess Week die vanaf 20 augustus van start gaat.
 • Het nieuws over het vertrek van Justin Simien als schrijver bij de Star Wars serie Lando heeft verschillende mensen verrast, ook Simien zelf moest dit via het internet horen. Hij nam dit nieuws goed op en wenst Donald en Stephen Glover veel succes bij de productie van deze serie.
 • Ahsoka, gespeeld door Rosario Dawson, staat op de digitale cover van Entertainment Weekly. Het magazine komt ook met een aantal nieuwe foto’s van de serie die op 23 augustus van start gaat met twee afleveringen.
 • Disney+ maakt zich klaar voor de release van het vierde en laatste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series op woensdag 9 augustus. Er zijn character posters en twee fragmenten verschenen.
 • In Turkije is ophef ontstaan nadat er is besloten een serie over Mustafa Kemal Atatürk niet op Disney+ te plaatsen. De Turkse mediawaakhond gaat de kwestie onderzoeken nadat beweerd is Disney deze beslissing genomen heeft onder druk van Armeens-Amerikaanse belangengroepen. De serie zal als twee films beschikbaar gemaakt worden. De eerste is te zien bij het Turkse Fox en de tweede in december in de bioscoop.
 • Wat box office cijfers: Haunted Mansion beleefde een teleurstellend openingsweekend in de Verenigde Staten. De film bracht 24,2 miljoen dollar op (met een budget van 150 miljoen dollar). Ondertussen blijft Elemental bezoekers trekken. Wereldwijd is de grens van 400 miljoen dollar inmiddels gepasseerd.

Overig nieuws

 • Bob Iger heeft voormalig topmanagers van Disney, Tom Staggs en Kevin Mayer, ingehuurd als consultants voor het mediabedrijf terwijl het zijn strategie bepaalt. Zij zullen zich naar alle waarschijnlijkheid buigen over ESPN, ook verwacht men dat ze advies zullen gaan geven over andere aspecten van het bedrijf.
 • Disney en Universal betalen lobbyisten om ervoor te zorgen dat ze geen wet aannemen die hen verbiedt belastingvoordelen te krijgen als ze AI gebruiken in plaats van echte menselijke werknemers in tv- en filmproducties.
 • Pee-wee Herman-acteur Paul Reubens is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was onder andere ook bekend door zijn rol als Captain Rex (RX-24) in de originele Star Tours en heeft enige tijd geleden ook zijn stem verleend aan DJ Rex in Oga’s Cantina.
 • In zuid Duitsland heeft een boer een stukje Disney magie toegevoegd aan zijn land, namelijk een Mickey Mouse doolhof ter ere van Disney 100.
 • De game Star Wars Jedi: Survivor komt ook naar de PlayStation 4 en Xbox One toe. Tot op heden was deze game alleen te spelen op de PC, PlayStation 5 en de Xbox Series X|S.
 • De cover van het boek van acteur Billy Dee Williams, bekend van zijn rol als Lando Calrissian in de Star Wars saga, is onthuld. In dit boek zal Williams het verhaal vertellen van zijn bijna acht decennia lange carrière.
 • Kerst kan niet vroeg genoeg beginnen: de Marvel Avengers Advent Calendar van LEGO is onthuld en vanaf 1 september verkrijgbaar.
 • Ter ere van de film The Marvels heeft Funko weer een aantal nieuwe Funko Pops en andere merchandise aangekondigd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.