Marvel Studios beschuldigd van plagiaat

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 17 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

 • Er zijn weer nieuwe luchtfoto’s van de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Hierin is progressie te zien van onder andere het meer en de funderingen van World of Frozen.
 • Een nieuwe bewoner in Disney’s Animal Kingdom: er is een okapi geboren in het park. De okabi, die Beni is genoemd, is al in juli geboren maar zal binnenkort aan het publiek worden voorgesteld.
 • De wereldwijde bezoekersaantallen van pretparken zijn weer bekend gemaakt door de Themed Entertainment Association (TEA). Met 12,7 miljoen bezoekers is het Magic Kingdom in Orlando het best bezocht. Toch is het interessant om te zien dat de andere drie parken in Walt Disney World lager in de ranking staan dan de twee parken van Universal Orlando.
 • Het Disneyland Park is Parijs staat op plek 14 (eerste plek in Europa) en het Walt Disney Studios Park staat op plek 23 (plek 4 in Europa).
 • Het gerucht gaat dat met de komst van Magicband+ in Disneyland Resort de gratis papieren tickets binnenkort verleden tijd zijn.
 • Disney heeft op TikTok een korte video gedeeld van hoe The Haunted Mansion wordt omgetoverd naar Haunted Mansion Holiday, de kerst overlay geïnspireerd op The Nightmare Before Christmas.
@disneyparks

Replying to @magicalxmari Can we get a little commotion for the amazing cast members who transform Haunted Mansion Holiday? 👏🎃🎄#Disney #DisneyParks #Disneyland #DisneyCastLife #HauntedMansion #Halloween #TikTokHalloween #HalloweenDecor #BTS

♬ original sound – Disney Parks

Bioscoop en Disney+

 • Disney en Marvel Studios worden beschuldigd van plagiaat. Het gaat om een poster van Werewolf by Night. Graphic designer Midiankai beweert dat verschillende elementen zijn overgenomen van zijn design voor de Nederlandse hardcore band Born From Pain.
 • De seizoensfinale van She-Hulk: Attorney at Law van afgelopen donderdag begon met een homage aan de klassieke serie The Incredible Hulk die uitgezonden werd van 1977 tot 1982. In een artikel van TVLine vertellen schrijver Jessica Gao, regisseur Kat Coiro en hoofdrolspeler Tatiana Maslany er meer over.
 • Disney+ heeft een deal gesloten met Keshet International over de BBC serie The A Word en de spin-off van die serie Ralph & Katie voor Europa, het Midden Oosten en Afrika. In Nederland en België is The A Word al beschikbaar.
 • Kijkers van Andor die tevens fan zijn van de Formule 1 hadden het wellicht al herkend: Het McLaren Technology Centre is als locatie gebruikt voor een space port in een aflevering van de Star Wars serie.

Overig nieuws

 • Met nog maar 364 dagen te gaan tot de officiële honderdste verjaardag van de Walt Disney Company zijn er al flink veel plannen in de vorm van boeken, shows en tentoonstellingen aangekondigd. Toch kan de viering ook op een andere manier belangrijk zijn; het belang van deze verjaardag voor het leiderschap van Bob Chapek.
 • Het vliegtuig van Walt Disney was vorige maand te zijn tijdens de D23 Expo en is nu aangekomen op zijn voorlopig nieuwe vaste plek: het Palm Springs Air Museum.
 • Een bakkerij in Californië heeft van brood een levensgrote replica gemaakt van Han Solo bevroren in carbonite zoals te zien in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Ze hebben hem de naam Pan Solo gegeven.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.