Marvel serie over Vision komt in 2026 naar Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 23 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Morgen is het dan eindelijk zo ver: de terugkeer van Fantasmic! in Disneyland. De show lag ruim een jaar stil nadat de Maleficent draak in brand vloog. In deze nieuwe versie keert de draak niet terug. Maleficent zal in menselijke vorm te zien zijn en 10 meter de lucht in stijgen met nieuwe special effects.
 • Amandla Stenberg heeft een bezoek gebracht aan Galaxy’s Edge tijdens Season of the Force in Disneyland. Stenberg was daar ter promotie van The Acolyte, de Star Wars serie die vanaf 5 juni te zien is op Disney+.
 • Baymax uit Big Hero 6 is na maanden afwezigheid terug in San Fransokyo Square in Disney California Adventure. Terwijl Hiro gasten bleef ontmoeten en begroeten, ontbrak Baymax ongeveer drie maanden. Hij keerde deze week terug en gasten kunnen hem opnieuw ontmoeten met Hiro in de Hamada Bot Shop.
 • De Cast Member preview van Disney Dreams That Soar is achter de rug en WDW News Today was erbij. Zij maakten een video van deze nieuwe droneshow die van 24 mei tot en met 2 september te zien zal zijn boven Lake Buena Vista.
 • De wachtrij bij Theater of the Stars (de locatie van de nieuwe show Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland) is voorzien van een nieuw Bose Surround-luidsprekersysteem voor buiten dat zorgt voor een duidelijkere en immersieve achtergrondmuziek. Ze zullen ook rond Adventure Bay worden geïnstalleerd.
 • En over die show gesproken… het publiek mag telkens bepalen wie er wint: Alice of de Queen of Hearts. Het lijkt er op dat die laatste over het algemeen populairder is want Alice wint niet vaak. Maar gisteren dus wel! DLP Report deelde de beelden van dit alternatieve einde van de show.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel heeft Terry Matalas, uitvoerend producent van Star Trek: Picard, aangenomen als showrunner om een nog titelloze Disney+ serie te maken over Vision, het personage gespeeld door Paul Bettany. We zagen dit personage in 2021 voor het laatst in de Disney+ serie WandaVision.
 • Marvel en ILM Immersive hebben de eerste trailer uitgebracht voor What If…? – An Immersive Story. Deze virtual reality-ervaring komt volgende week naar de Apple Vision Pro.
 • Elke film of serie van Marvel krijgt op Disney+ een behind the scenes docu en X-Men ’97 is geen uitzondering. Sinds gisteren is Marvel Studios Assembled: The Making of X-Men ’97 te streamen.
 • De ticketverkoop van Deadpool & Wolverine is in de Verenigde Staten al gestart en die loopt erg goed. De film heeft nu al 8 miljoen dollar opgebracht. Dat is hoger dan andere R-rated films als The Batman (6.5 miljoen dollar), Guardians of the Galaxy Vol. 3 (6 miljoen dollar) en John Wick: Chapter 4 (1.4 miljoen dollar).
 • De release van The Acolyte komt steeds dichterbij en dus maakt de promotiemachine overuren. Gisteren verscheen er naast een nieuwe promo ook een fragment uit deze nieuwe Star Wars serie. In een interview vertelt showrunner Leslye Headland over een kant van de Sith die we nog niet eerder zagen.
 • Hulu heeft de ontwikkelingsrechten verkregen van Bad Friends, een nieuw animatieproject voor volwassenen van Andrew Santino en Bobby Lee, het duo achter de gelijknamige comedy-podcast.
 • Disney heeft een nieuwe poster uitgebracht voor Descendants: The Rise Of Red, het volgende deel in de Descendants-franchise. De film is vanaf 12 juli te streamen op Disney+.

Overig nieuws

 • Om de maandenlange viering van 90 jaar Donald Duck af te trappen, werkt Disney samen met toonaangevende merken om tientallen stijlvolle nieuwe producten en collecties te lanceren. Het gaat onder andere om de merken adidas, ASOS, Citizen, Disney Store, Funko, Pandora, Baublebar, BoxLunch, Hot Topic, Loungefly en RSVLTS.
 • De populaire racegame Disney Speedstorm krijgt binnenkort een nieuwe racer. Kermit van The Muppets wordt namelijk toegevoegd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.