Marvel serie Moon Knight in première

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 30 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • De repetities van de Finding Nemo-show in Animal Kingdom zijn begonnen. Het gerucht gaat dat de vernieuwde show vanaf het begin van de zomer te zien zal zijn in het park.
 • Er keert ook een andere show terug, namelijk Hoop-Dee-Doo Musical Revue. Deze dinner show is komende zomer weer terug in Walt Disney World.
 • Terug van weggeweest: de Citrus Swirl in het Magic Kingdom! De snack heeft de reputatie om te verdwijnen en later weer terug te komen, laten we hopen dat de aanwezigheid deze keer wat langer duurt.
 • Tokyo Disney Resort viert dit jaar de 39ste verjaardag. Elk jaar komt het resort met gethematiseerde merchandise. Voor deze 39ste verjaardag staan die in het teken van Critter Country. We zien bijvoorbeeld Mickey en vrienden in een kano op de Rivers of America.

Bioscoop en Disney+

 • Vanaf vandaag is Moon Knight te zien op Disney+! De Europese première vond plaats in het Louvre, met mooie plaatjes als gevolg.
 • Eerder vond in Los Angeles de Amerikaanse première van Moon Knight plaats. In onderstaande video worden de cast en crew geïnterviewd aan de rode loper.
 • Er is ook nieuws over een andere Marvel serie, namelijk The Falcon and the Winter Soldier. Twee scènes uit die serie zijn namelijk aangepast. Ze zijn nu minder bloederig en gewelddadig.
 • Disney+ heeft aangekondigd in nog eens 42 landen en 11 gebieden te lanceren. Het gaat dan vooral om landen in Oost-Europa, West-Azië en Afrika. Maar bijvoorbeeld ook het Nederlandse Sint-Maarten.
 • Op 13 april kun je op Disney+ kijken naar Ice Age: Scrat Tales. In deze serie van shorts speelt de onhandige eekhoorn Scrat de hoofdrol. Bekijk hier de poster en hieronder de trailer.
 • De opnames van het derde seizoen van The Mandalorian zijn afgerond. Dit bleek al uit een Instagram bericht van iemand van de kostuumafdeling, maar het is nu ook bevestigd door Carl Weathers. Hij speelt Greef Karga in de serie en neemt ook van tijd tot tijd plaats in de regisseursstoel.

Overig nieuws

 • Oscar winnares Ariana DeBose heeft met Bob Chapek gesproken over de ‘Don’t say gay’ wet. Ze zegt dat ze samen met Chapek aan de slag gaat om tegen dit soort wetgeving te vechten. DeBose is de eerste queer vrouw van kleur met een Academy Award. Ze won deze voor beste vrouwelijke bijrol in West Side Story.
 • En nu we het toch over de ‘Don’t say gay’ wet hebben: het lijkt onwaarschijnlijk dat een eerder aangekondigde ontmoeting tussen Bob Chapek en Florida gouverneur Ron DeSantis nog door gaat. Dit is een reactie op het statement van Disney dat naar buiten kwam nadat de wet ondertekend werd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.