Marvel herziet creatieve aanpak tv series na Daredevil tegenslag

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 12 oktober 2023.

Ben je erbij a.s. maandag in Parijs?

Voor iedereen die er 16 oktober bij is in Disneyland Parijs om Disney 100 te vieren: Voeg jezelf toe aan deze Telegramgroep om geen updates van Ralf, Michiel en Jorn te missen op de dag zelf, waaronder de praktische informatie van de meet-up!

Nieuws uit de parken

  • Disneyland Parijs heeft aangekondigd dat het een uitgebreid plan is gestart om het resort weerbestendig te maken en een betere ervaring te bieden voor de bezoekers. Casey’s Corner op Main Street verwelkomt binnenkort een nieuw Victoriaans geïnspireerd overdekt terras. Ook de wachtrijen van The Twilight Zone Tower of Terror en Peter Pan’s Flight krijgen overkappingen.
  • Downtown Disney krijgt een nieuw podium en grasveld voor speciale evenementen, activiteiten en entertainment. Dit gebied komt aan de westkant te liggen en bevat ook een nieuwe toren ontworpen door kunstenaar Nikkolas Smith.
  • Binnenkort kunnen bezoekers van Walt Disney World weer park hoppen zonder tijdsrestricties. Dit gaat in vanaf 9 januari 2024.
  • Veel prijsstijgingen in de Amerikaanse parken. In Walt Disney World worden de jaarpassen duurder, net als duizenden food & drink items. In Disneyland Resort worden single day tickets, Magic Keys, parkeren en Disney Genie+ duurder.
  • De transformatie van Splash Mountain naar Tiana’s Bayou Adventure is in volle gang. Walt Disney Imagineering heeft foto’s gedeeld van werkzaamheden aan een nieuwe muurschildering.
  • In Thailand is een 10 meter hoge opblaasbare Olaf verschenen ter promotie van de opening van World of Frozen in Hong Kong Disneyland op 20 november. Na Thailand zal deze Olaf in nog meer landen te zien zijn.

Bioscoop en Disney+

  • Marvel gaat de creatieve aanpak van hun tv series herzien. Toen de opnames van Daredevil: Born Again stil kwamen te liggen tijdens de schrijversstaking, hebben Marvel executives (waaronder Kevin Feige) de beelden bekeken en kwamen tot de conclusie dat de serie niet werkt. Hoofdschrijvers Chris Ord en Matt Corman zijn ontslagen, net als de regisseurs voor de nog op te nemen afleveringen. Marvel is nu van plan om series meer op de traditionele manier te maken. Met showrunners die eerst een pilot aflevering en ‘show bible’ schrijven.
  • De short Once Upon a Studio zal een nieuw opgenomen versie bevatten van “Feed the Birds” uit Mary Poppins. Disney Legend Richard Sherman (94 jaar) keerde vorig jaar terug naar het kantoor van Walt Disney om piano te spelen voor deze nieuwe short.
  • De reboot van The Rocketeer heeft een schrijver. Volgens The Wrap is Eugene Ashe gevraagd. David Oyelowo zal de hoofdrol spelen en tevens optreden als producent van de film. Een eerdere poging tot een reboot (genaamd The Return of the Rocketeer) kwam niet van de grond.
  • Ook vandaag weer een fragment uit Goosebumps, de serie die vanaf morgen te streamen is op Disney+. We zien Justin Long als Mr. Bratt die oog in oog komt met een geest.
  • In het Verenigd Koninkrijk komt vanaf 1 november heel veel Doctor Who content beschikbaar via BBC iPlayer. Het gaat om zo’n 800 afleveringen. Uiteraard de huidige serie, maar ook de klassieke serie, spin-offs en behind the scenes programma’s. Of dit internationaal ook naar Disney+ komt is niet bekend. Feit is wel dat in Nederland de serie recent verwijderd is van Amazon Prime Video.

Overig nieuws

  • Deze week hebben de studio’s en de acteursvakbond SAG-AFTRA onderhandeld over een nieuwe deal die een einde aan de staking zou moeten maken. Maar zo’n deal is er voorlopig nog niet. In een statement laten de studio’s weten dat de gesprekken voor nu opgeschort zijn omdat de verschillen te groot zijn en de gesprekken niet meer productief waren. SAG-AFTRA heeft nog niet gereageerd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.