Marvel en Star Wars acteur Ray Stevenson plotseling overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 23 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • Vanochtend is er in Disneyland Parijs tussen 6 en 9 uur gestaakt. In de voorbijgaande weken waren er al meerdere stakingen bij de entertainmentafdeling, maar vanochtend was er een algehele staking. De werknemers eisen een hoger loon en betere werkomstandigheden. De parken zijn vanochtend wel geopend als gepland. Later vanochtend moest Main Street echter wel worden ontruimd.
  • Langzaam wordt de gisteren al aangehaalde en veelbesproken meet en greet plek voor The Little Mermaid in het Studios Park wel iets meer aangekleed…

Bioscoop en Disney+

  • In de Verenigde Staten is de kaartverkoop van Indiana Jones and the Dial of Destiny begonnen. Tegelijkertijd zijn er ook posters verschenen voor de film in IMAX, Dolby, ScreenX en 4DX.
  • De opnames van het tweede seizoen van de FX serie The Old Man liggen stil. Dit is vanwege de schrijversstaking. De eerste vier afleveringen zijn nu opgenomen. Het script voor aflevering vijf heeft rewrites nodig. Daardoor is het niet mogelijk verder te gaan.
  • Sony en Marvel hebben een fragment online gezet uit Spider-Man: Across the Spider-Verse. De officiële releasedatum is 1 juni, maar een dag eerder op 31 mei zijn er al voorpremières.

Overig nieuws

  • Ray Stevenson is plotseling op 58-jarige leeftijd overleden. De Ierse acteur speelde de rol van Volstagg in de eerste drie Thor films. In de Star Wars animatieseries The Clone Wars en Rebels was hij de stem van Gar Saxon. In live action is hij vanaf augustus nog te zien in Ahsoka als Baylan Skoll.
  • Gameontwikkelaar Ubisoft werkt al een tijdje aan een Star Wars game en die lijkt gepland te zijn voor een release begin 2024. Naast deze open-world Star Wars game, werkt Ubisoft ook nog aan de game Avatar: Frontiers of Pandora.
  • Ming-Na Wen krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame. Binnen de wereld van Disney is ze bekend als Mulan, Agent Melinda May in Agents of S.H.I.E.L.D. en Fennec Shand in The Mandalorian, The Book of Boba Fett en The Bad Batch.
  • The Walt Disney Company is begonnen met een derde ontslaggolf. Hiermee komt het totaal dichtbij de 7000 die eerder genoemd werd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.