Mark Parker benoemd tot Chairman van The Walt Disney Company

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 12 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • In het Walt Disney Studios park in Parijs werd gisteravond showverlichting getest. Dit is waarschijnlijk voor de eerder deze week aangekondigde Avengers: Power the Night droneshow.
 • Blizzard Beach zal van 13 tot en met 15 januari gesloten zijn. De reden is dat er die dagen lage temperaturen verwacht worden in Walt Disney World.
 • Walt Disney Imagineering heeft een “nieuwe” vergunning aangevraagd voor de aanleg van parkeerplaatsen bij EPCOT. De vergunning lijkt erg op een vergunning uit april vorig jaar die als einddatum augustus 2023 had. De nieuwe vergunning heeft geen einddatum.
 • Shanghai Disney Resort heeft al het speciale eten aangekondigd dat ter ere van het Lunar New Year voor een beperkte tijd beschikbaar zal zijn. Onder andere een popcorn bucket van StellaLou.
 • Shanghai Disney Resort heeft ook de eerste foto’s vrijgegeven van het restaurant Donald’s Dine ‘n Delights in Disneytown.

Bioscoop en Disney+

 • Het is nog nergens officieel bevestigd door Disney of Marvel, maar Letitia Wright (Shuri) heeft tijdens een rode loper interview tijdens de Golden Globes gezegd dat er volgens haar een Black Panther 3 komt. En dan opnieuw met Ryan Coogler als schrijver/regisseur.
 • William H. Macy is gecast voor een nog onbekende rol in Kingdom of the Planet of the Apes. Hij speelde eerder onder andere in Jurassic Park III, Shameless en The Dropout.
 • Warwick Davis lijkt in een tweet te bevestigen dat er een tweede seizoen van Willow gaat komen. Helemaal onverwacht zou dat niet zijn aangezien de seizoensfinale een paar open eindjes heeft. En de mid-credits scène lijkt er op te wijzen dat er in totaal drie seizoenen zijn gepland.
 • Disney’s ABC heeft een pilot aflevering aangekondigd van The Good Lawyer, een spin-off van The Good Doctor. In de aflevering, die te zien zal zijn tijdens het huidige seizoen van The Good Doctor, zoekt Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) een advocaat. Kennedy McMann en Felicity Huffman spelen de hoofdrollen in The Good Lawyer.
 • Er is ook nieuws over andere ABC series. Abbott Elementary krijgt een derde seizoen, er is een trailer voor de nieuwe serie The Company You Keep en Grey’s Anatomy maakt zich klaar voor het afscheid van Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Overig nieuws

 • Mark Parker is door de Board of Directors van The Walt Disney Company benoemd tot Chairman of the Board. Hij volgt Susan Arnold op. Parker zal tevens een commissie leiden dat op zoek gaat naar een opvolger van Bob Iger.
 • Speelgoedfabrikant heeft tijdens een livestream veel nieuwe Indiana Jones producten aangekondigd. De focus lag vooral op action figures.
 • De familie van Marvel acteur Jeremy Renner heeft goede hoop dat hij gaat herstellen van het ongeluk dat hij vorige week had. Dat heeft zijn zus Kym Renner laten weten aan het tijdschrift People.
 • Het is altijd interessant om te zien wat concurrent Universal doet. Gisteren hebben zij een nieuw kleinschalig park aangekondigd vooral bedoeld voor kinderen. Dit park wordt in Texas gebouwd. Ook aangekondigd is een permanente Halloween attractie in Las Vegas.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.