Mantis maakt haar debuut op Avengers Campus in Anaheim

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 8 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Ter gelegenheid van de release van Guardians of the Galaxy Volume 3 is er een nieuw karakter verschenen op Avengers Campus in Disney California Adventure. Het gaat om Mantis die de plek van Gamora heeft overgenomen tijdens de Awesome Dance Off.
 • In Galaxy’s Edge is een nieuwe popcorn bucket verschenen. De Droid Parts Popcorn Vessel is onder andere te koop bij Kat Saka’s Kettle.
 • Deze zomer zal Journey of Water – Inspired by Moana eindelijk open gaan in EPCOT. Alhoewel een definitieve openingsdatum nog niet bekend is lijkt een laatste foto-update erop te wijzen dat de attractie zo goed als af is.
 • Tegelijk met een update van de walkthrough komt BlogMickey ook met een blik op de voortgang bij Communicore Hall in EPCOT. De basis voor het gebouw is zo goed als af, waardoor het nieuwe centrum van het park steeds meer vorm krijgt.
 • De Liberty Square Riverboat kampte zaterdag met wat problemen in het Magic Kingdom. Gasten werd gevraagd de boot te verlaten nadat er mechanische problemen werden geconstateerd. Het is nog onduidelijk wanneer de boot haar rondjes weer kan maken.
 • Cast Members in Walt Disney World krijgen, nu de vijftigste verjaardag echt voorbij is, allemaal een nieuwe name tag. Het design is inmiddels bekend.
 • Disney heeft stilletjes een update uitgevoerd in de My Disney Experience app. Het is nu niet meer mogelijk om een last-minute aanpassing te doen aan diner reserveringen. Waar dat eerst tot ongeveer 20 minuten van tevoren kon, kan dat nog maar tot 2 uur van tevoren.

Bioscoop en Disney+

 • Guardians of the Galaxy Volume 3 heeft een succesvol eerste weekend achter de rug. De film bracht in Amerika 114 miljoen dollar op. Daar kwam internationaal nog eens 168,1 miljoen dollar bij voor een totaal van 282,1 miljoen dollar.
 • Disney heeft een fragment uit The Little Mermaid online gezet. Het gaat om de “Part of Your World” scène. Tijdens de MTV Movie & TV Awards werd ook nog een fragment uit de “Kiss the Girl” scène vertoond.
 • Over de MTV Movie & TV Awards gesproken: Disney won twee awards. Elizabeth Olsen kreeg de award voor Best Villain in Doctor Strange in the Multiverse of Madness (als Wanda/Scarlet Witch). De prijs voor Best Docu-Reality Series ging naar The Kardashians.
 • Jonathan Groff heeft een gastrol in het komende seizoen van Doctor Who. Binnen Disney is hij vooral bekend als de stem van Kristoff in Frozen en als King George III in Hamilton.
 • Alhoewel het nog niet door Lucasfilm is bevestigd, lijkt het erop dat er een derde seizoen komt van Star Wars Visions. Nu de Amerikaanse scriptschrijvers staken, zou dit een logische keuze zijn; Visions bestaat immers uit shorts gemaakt door internationale animatiestudio’s.
 • Marvel heeft de pre-productie van Blade stopgezet. De opnames zouden eigenlijk volgende maand starten in Atlanta. Blade is de eerste grote film die beïnvloed is door de schrijversstaking.
 • Ondertussen hebben verschillende studios, waaronder Disney, in een brief laten weten dat schrijver-producers hun niet-schrijvende taken moeten uitvoeren, ook al gaat dat mogelijk in tegen de afspraken van de vakbond. Zo gaat de productie van het tweede seizoen van Andor gewoon door.
 • Aanstaande woensdag verschijnt The Muppets Mayhem op Disney+. Er is een hele reeks character posters verschenen ter promotie van de serie.

Overig nieuws

 • Ook LEGO viert de honderdste verjaardag van Disney. In juni verschijnen drie nieuwe sets: een Disney Villain Icons set, een Disney Duos set en een set genaamd “The Enchanted Treehouse”.
 • Afgelopen zaterdag werd The Lion King voor de tienduizendste keer opgevoerd op Broadway. De cast en crew werden door Disney CEO Bob Iger gefeliciteerd met deze mijlpaal.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.