Lucasfilm onthult eerste trailer van Star Wars-serie The Acolyte

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 20 maart 2024.

D23: The Ultimate Disney Fan Event 2024

 • Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over D23: The Ultimate Disney Fan Event van dit jaar, op 9, 10 en 11 augustus in het Anaheim Convention Centre en (dit jaar nieuw) in het Honda Centre in Anaheim. Op vrijdagavond zullen de films in een showcase in de spotlights staan, op zaterdagavond is het de beurt aan Parks & Experiences (waarin games een grote rol zullen spelen) en op zondagavond is er een speciale Legends ceremonie, waarin 14 nieuwe Legends worden geëerd. In een nieuwe video doen ze alles uit de doeken.
 • De Disney Legends van 2024 zijn bekend. In totaal 14 mensen worden toegevoegd aan het illustere gezelschap legendes. Het zijn onder meer componist John Williams, Imagineer Joe Rohde (die al reageerde via zijn eigen Instagram), puppeteer en acteur Frank Oz, acteurs Harrison Ford, Jamie Lee Curtis en Angela Bassett, filmmaker James Cameron, karakteranimator Mark Henn – die onder meer Ariel, Belle, Mulan, Simba en Tiana tot leven wekte – en Cast Member Martha Blanding. Ryan Seacrest zal ze op 11 augustus, tijdens bovengenoemde D23: The Ultimate Disney Fan Event, eren en introduceren. Hij noemt alle namen ook in onderstaande video.
 • Bezoekers van het Lucasfilm paviljoen krijgen de kans om de bijzondere techniek te aanschouwen die series als The Mandalorian en Ahsoka tot leven brengen. Het gaat om de StageCraft technologie die cast en crew in real-time onderdompelen in CG omgevingen.
 • Er wordt wat betreft D23: The Ultimate Disney Fan Event flink doorgepakt, want voor het eerst zal er ook een dag voor het event al een speciale dag zijn voor D23 leden en bezoekers in Disneyland. Er zal een speciale parade worden georganiseerd en ook een dansfeest in Disneyland Park. Daarnaast uiteraard weer de nodige photo ops, eten en drinken en merchandise voor het evenement.
 • Wil je een bezoek brengen aan D23 dit jaar? Je moet wel een D23 Membership hebben. Als je een Gold Member bent kun je op 26 maart al tickets kopen. De reguliere tickets gaan twee dagen later in de verkoop, als je VISA kaarthouder bent mag je nog een dagje eerder. Hieronder zie je het overzicht per ticket. Voor preferred floor seating bij de top events betaal je 999 dollar, voor de ultimate fan pass (zonder preferred seating) 297 dollar. Voor een dagje ben je 99 dollar kwijt.

Nieuws uit de parken

 • Het Walt Disney Word Marathon weekend 2025, van 9 tot en met 12 januari 2025, zal een nostalgisch thema hebben. De klassieke Disney karakters Pluto (5k), Chip en Dale (10k), Donald en Daisy (halve marathon) en Mickey en Minnie (marathon) staan centraal in de artworks, net als Goofy (Race & A Half Challenge) en Dopey (Dopey Challenge) voor de challenges.
De artworks van het marathonweekend in 2025
 • De originele muziekloop uit 1982 voor The Land Pavilion in EPCOT is (weer) teruggekeerd. Deze kwam afgelopen weekend terug, maar werd maandag plotseling uitgeschakeld. Vanaf dinsdag kunnen gasten weer genieten van de originele muziekloop.
 • Het dok van het Friendship transportatiesysteem over World Showcase Lagoon dat gelegen is in het Duitsland paviljoen is voor het eerst in jaren weer open. Dat komt omdat het dok in het Marokko paviljoen voor onderhoud is gesloten.
 • Een nieuwe Merchandise Roundup voor spulletjes in Walt Disney World: een nieuwe pin in de ‘Bicoastal Adventures’ reeks met drie figuren uit The Haunted Mansion, een nieuwe collectie merch van Finding Nemo in Animal Kingdom en een nieuwe hoed met kaasthema te koop in het Frankrijk paviljoen in EPCOT (die ook in Parijs en Anaheim te koop is).
 • In het Disneyland Resort is nu de Chuuby Popcorn Bucket – recent besproken in de podcast – te koop. Je kunt daarvoor een bezoek brengen aan Mickey’s ToonTown. De bucket is geïnspireerd op het kleine oranje vogeltje dat te bewonderen is in Mickey & Minnie’s Runaway Railway.
 • Disney heeft opnieuw een glimp onthuld van hun baanbrekende AI-aangedreven Star Wars BD-robots. Ze stonden centraal als speciale gasten op Nvidia’s GTC Artificial Intelligence-conferentie tijdens de keynote-toespraak van Nvidia-CEO Jensen Huang.
 • Om de 41e verjaardag van Tokyo Disney Resort te vieren, zal een nieuwe collectie merchandise te koop zijn bij Adventureland Bazaar. Deze collectie heeft het thema Jungle Cruise: Wildlife Expeditions.

Bioscoop en Disney+

 • Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) is een succes op Disney+. In de eerste drie dagen is er wereldwijd ruim 16 miljoen uur gekeken naar de concertfilm. Het is daarmee direct de best bekeken concertfilm op de streamingdienst.
 • Sinds vanochtend staan de eerste twee afleveringen van X-Men ’97 op Disney+. Ter promotie verscheen gisteren nog onderstaand fragment met Jean Grey en Storm.
 • Het is bevestigd: Voormalig Doctor Who-showrunner Steven Moffat keert officieel terug om een aflevering voor het komende seizoen te schrijven.

Overig nieuws

 • George Lucas heeft dinsdagochtend een verklaring uitgegeven ter ondersteuning van CEO Bob Iger en de huidige Raad van Bestuur van The Walt Disney Company: “Creating magic is not for amateurs.” Toen Lucasfilm aan Disney verkocht werd is George Lucas een belangrijk aandeelhouder geworden.
 • Jonathan Majors, die in december is ontslagen door Marvel als Kang The Conquerer, is opnieuw aangeklaagd voor mishandeling en intimidatie door zijn ex-vriendin Grace Jabbari. De nieuwe aanklachten gaan over een periode in 2021, toen de twee net samen waren. Majors gaf dit weekend nog acte de presence met zijn nieuwe vriendin Meagan Good op de rode loper van de NAACP Awards.
 • Hasbro’s Marvel Legends vermengt universums met een action figure 2-pack met Wolverine en Spider-Man… als onderdeel van de Fantastic Four.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.