Live action Miles Morales film in de maak

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 1 juni 2023.

Nieuws uit de parken

 • De avondshow World of Color – ONE in Disney California Adventure krijgt vanaf morgen een nieuwe tijdelijke pre-show ter gelegenheid van de release van Pixar’s Elemental. Deze gaat Elemental Connection heten.
 • De avondshow Wondrous Journeys in Disneyland, die geïntroduceerd werd ter gelegenheid van de viering van Disney 100, zal op 31 augustus voor het laatst te zien zijn. Vanaf 1 september zal Halloween Screams te zien zijn.
 • En over Halloween Screams gesproken: Disney heeft meer details bekendgemaakt over de Halloween viering in Disneyland. Onder andere ook de data van de Oogie Boogie Bash.
 • Splash Mountain in Disneyland is pas net gesloten, maar de bouwschuttingen zijn nu al verschenen. Daarop ook al een verwijzing naar Tiana’s Bayou Adventure.
 • In Disney’s Hollywood Studios is een nieuw Magic Shot beschikbaar. Bezoekers kunnen op de foto met een baby variant van Animal van The Muppets.
 • Vandaag begint Pride Month. In EPCOT wordt dit onder andere gevierd met een nieuwe, kleurrijke muurschildering. Deze bevindt zich naast de ingang van Connections Cafe. Ook Disneyland Parijs viert Pride Month. Het bekende Mickey bloemenbed bij de ingang heeft de kleuren gekregen van de Progress Pride vlag.
 • DLP Report heeft nieuwe luchtfoto’s van de bouwwerkzaamheden in het Walt Disney Studios Park. Naast een globale foto is er ook meer ingezoomd op het Frozen themagebied.

Bioscoop en Disney+

 • Producent Amy Pascal heeft laten weten dat Sony werkt aan een live action Spider-Man film met Miles Morales in de hoofdrol. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een Spider-Woman film en een vierde Spider-Man film met Tom Holland in de hoofdrol. De schrijversstaking zorgt echter wel voor oponthoud.
 • Thomas Kail wordt waarschijnlijk de regisseur van de live action versie van Moana. Hij regisseerde eerder de registratie van Hamilton en een aantal afleveringen van de FX serie Fosse/Verdon.
 • Diezelfde Thomas Kail is ook de producent van de Disney+ Original film World’s Best. Van deze hip-hop musical comedy is een poster en trailer verschenen. Vanaf 23 juni te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • De grote ontslagronde bij Disney van in totaal 7000 banen is afgelopen vrijdag afgerond. Dat heeft Variety bevestigd.
 • Industrial Light & Magic heeft aangekondigd dat hun afdeling ILMxLAB van naam gaat veranderen. De nieuwe naam wordt ILM Immersive. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor de interactieve experience Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.