Live-action Lilo & Stitch komt mogelijk toch uit in de bioscoop

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 2 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World heeft op donderdagochtend nieuwe X-ray machines getest bij een EPCOT-beveiligingspost. Deze machines, bedoeld voor tassen en items, worden getest nadat contactloze scanners in 2020 metalen detectoren en X-ray machines vervingen. Cast Members voeren nu tests uit.
 • Disney’s Fairy Tale Weddings & Honeymoons introduceert vele nieuwigheden: een nieuwe trouwlocatie nabij Spaceship Earth in EPCOT, waardoor koppels kunnen trouwen in de World Celebration Gardens met unieke lichtshows. Daarnaast wordt een collectie uitgebracht met bruidsjurken geïnspireerd op Disney Princesses en een Cinderella-trouwkoets in Disneyland Resort is aangekondigd.
 • In Disney’s Animal Kingdom is nu Afrikaanse kunst te zien als onderdeel van de viering van Black History Month. Gemaakt door de Nigeriaans-Amerikaanse kunstenaar Victor Ekpuk, verkent het historische verhalen en de hedendaagse Afrikaanse diaspora. Deze kunst is te zien tussen de Pizzafari en Creature Comforts.
 • De nieuwe lange termijn grondgebruiksplanning voor Walt Disney World wijst op veranderingen die de uitbreiding van ‘Beyond Big Thunder Mountain‘ kunnen ondersteunen. Het toegevoegde “Marginally Unsuitable” gebied biedt ontwikkelingsmogelijkheden met beperkingen, mogelijk gerelateerd aan het Blue Sky-concept.
 • Een gast in het Magic Kingdom sprong of viel deze week van een Tom Sawyer Island vlot in de Rivers of America en weigerde daarna naar de oever te zwemmen. Het is gevaarlijk om van attracties te springen, vooral gezien de aanwezigheid van alligators in de wateren van Florida. Bij twee soortgelijke incidenten in de Rivers of America, verdronken twee gasten helaas in 1973 en 1983.
Bron: WDW News Today
 • Het Disney College Summer Alumni Program keert deze zomer terug, exclusief voor alumni van het Disney College Program. Kans voor oud-deelnemers om opnieuw te werken in Disneyland of Walt Disney World. Aanmelden kan via de Disney Alumni Association.

Bioscoop en Disney+

 • Disney’s live-action Lilo & Stitch film zou eerst naar Disney+ komen, maar wordt naar alle waarschijnlijkheid toch in de bioscoop uitgebracht. Dat zegt Skyler Shuler van The DisInsider. In het geüpdatete bioscoopschema voor 2024 is ook bevestigd dat Young Woman and the Sea een (gelimiteerde) bioscooprelease krijgt voordat de film op Disney+ te zien is.
 • Eerder deze week verscheen de seizoensfinale van Percy Jackson and the Olympians op Disney+. Een tweede seizoen is nog niet officieel aangekondigd, maar AllEars heeft aanwijzingen verzameld die aantonen waarom het waarschijnlijk wel gaat gebeuren.
 • Disney’s FX heeft een nieuwe limited serie aangekondigd genaamd Say Nothing. De serie met negen afleveringen is gebaseerd op het boek van Patrick Radden Keef en vertelt het verhaal van de tumultueuze periode in Noord-Ierland die bekend staat als The Troubles.
 • De releasedatum en eerste beelden van de original serie Davey & Jonesie’s Locker zijn uitgebracht. De komische tienerreeks volgt excentrieke vrienden Davey en Jonesie die via hun kluisje door de Multiverse worden getrokken. De eigenzinnige serie begint op vrijdag 22 maart, exclusief op Hulu.
Bron: LaughingPlace
 • ABC Owned Television Stations zendt de nieuwe documentaire Our America: In the Black uit om bewustzijn te creëren over het opbouwen van financiële gezondheid in de zwarte gemeenschap. De documentaire richt zich op drie individuen op verschillende punten in hun financiële reis. Gesponsord door Microsoft Corporation, begint de documentaire op 3 februari.
 • Hulu heeft de eerste beelden en première datum voor seizoen 2 van Extraordinary onthuld. De serie volgt Jen op haar krachtenreis, maar het volwassen leven brengt onverwachte uitdagingen voor haar en haar vrienden. De premièredatum is 6 maart.
 • Een nieuwe maand en dus een nieuwe preview video van Disney+ met wat we allemaal kunnen verwachten op de streamingdienst. Dit is gebaseerd op de Amerikaanse versie, dus releasedata kunnen anders zijn voor Nederland en België.

Overig nieuws

 • shopDisney keert volgens berichten terug naar de oorspronkelijke naam Disney Store op 14 februari 2024. Na de herinvoering zal de hoofd-URL veranderen naar DisneyStore.com. De stap volgt op aangekondigde ontslagen van 150 Cast Members binnen The Walt Disney Company. Deze omkering keert de rebranding van september 2017 terug, waarbij Disney Store veranderde in shopDisney. Disney moet de verandering nog officieel bevestigen.
 • Disney gaat in beroep tegen de beslissing van rechter Allen Winsor om hun rechtszaak tegen de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, en het Central Florida Tourism Oversight District, te seponeren. De zaak betwist wetgevingswijzigingen die Disney’s controle over het district beïnvloeden. De voorzitter van het CFTOD, Martin Garcia, bekritiseert Disney’s juridische tactieken en noemt ze kostbaar en beschamend. De opmerking komt te midden van meerdere rechtszaken tussen Disney en het district op zowel federaal als staatsniveau.
 • Op 3 april aanstaande houdt The Walt Disney Company zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, met externe partijen zoals Trian Group en Blackwells die strijden voor plekken in de Raad van Bestuur. Op 7 februari vindt er eerst een earnings call plaats over het eerste kwartaal van 2024.
 • Mark Ruffalo, onder andere bekend van zijn rol als de Hulk in de MCU, krijgt aankomende week een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.
 • Disney is naar de 12e plaats gezakt op Fortune’s lijst van Meest Bewonderde Bedrijven ter Wereld en naar de 4e plaats in de sector Media en Entertainment. Netflix overtrof Disney in die sector en activistische investeerder Nelson Peltz suggereert, zoals eerder vernoemd in de Daily, een samenwerking met Netflix voor winstgevendheid. Het klassement is gebaseerd op criteria zoals investeringswaarde, talentaantrekking en sociale verantwoordelijkheid.
 • Laat je geliefden op Valentijnsdag weten hoeveel ze voor je betekenen met deze galactische geschenken voor je vrienden, familie, partners, huisdieren en Star Wars-fans van alle leeftijd. StarWars.com heeft deze Valentine’s Day Gift Guide uitgebracht.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.