Lighthouse Point gaat in 2024 open

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 10 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft meer details bekend gemaakt over de procedure om een plekje in de virtuele wachtrij te boeken voor TRON Lightcycle Run. De procedure is vergelijkbaar met eerdere openingen van nieuwe attracties, waarbij om 07:00 uur en om 13:00 uur tijdvakken beschikbaar komen in de My Disney Experience App.
 • Dat TRON Lightcycle Run opent met een virtuele wachtrij, betekent niet dat de virtuele wachtrij bij Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind verdwijnt. Die blijft voorlopig.
 • Volgende week viert Walt Disney World St. Patrick’s Day. Er zijn dan verschillende snacks te koop op verschillende plekken.
 • Tijdens het International Flower & Garden Festival in EPCOT zijn er verschillende Magic Shots beschikbaar via Disney PhotoPass. Onder andere een met Isabela uit Encanto.
 • Afgelopen nacht werd in het Magic Kingdom getest met vuurwerk. Disney doet zoals gebruikelijk weinig mededelingen over de aard van de testen, maar waarschijnlijk gaat het hier over het testen van Happily Ever After.
 • Stroomaanbieder EDF is nu officiële partner van Disneyland Parijs. Voor deze gelegenheid is een stripje gemaakt met Black Panther in de hoofdrol.
 • In Shanghai Disneyland heeft Red, de rode panda uit Turning Red, voor het eerst haar opwachting gemaakt.

Disney Cruise Line

 • Vanaf de zomer van 2024 gaat het nieuwe privé-eiland van de Disney Cruise Line in de Bahama’s open voor gasten. Lighthouse Point wordt na Castaway Cay het tweede eiland dat een onderdeel van Disney cruises in de Caribbean wordt.

Bioscoop en Disney+

 • In seizoen 2 van de animatieserie What If…? zal Marvel een nieuwe superheld introduceren. Haar naam is Kahhori. Een van de afleveringen draait namelijk om de vraag: wat als de Tesseract op Aarde terecht was gekomen in de soevereine Haudenosaunee Confederatie, voor de kolonisatie van Amerika. Voor de culturele authenticiteit is nauw samengewerkt met Mohawk experts.
 • Er is een nieuwe tv spot van The Mandalorian verschenen. Ook gaat het gerucht dat aflevering 3 langer zal duren dan aflevering 1 en 2, namelijk 56 minuten.

Overig nieuws

 • Gisteren vond er een Q&A met Bob Iger op de Morgan Stanley Technology, Media and Telecom Conference plaats. Hier kwamen wat interessante zaken ter sprake: de parken, de mogelijkheid dat Disney 100% eigenaar van Hulu kan worden, het wedden op sportwedstrijden en de toekomst van Star Wars en Marvel films.
 • Het conflict tussen de gouverneur van Florida en The Walt Disney Company krijgt steeds vaker aandacht in de Nederlandse media. Ralf haalde in de laatste aflevering van D-Tales al de Amerika Podcast van BNR aan, nu heeft ook Het Financieele Dagblad een artikel gewijd aan de kwestie.
 • Ten slotte een paar aangekondigde boeken: in juli verschijnt Spider-Man: Across the Spider-Verse: The Art of the Movie en Marvel heeft de cover onthuld. In september verschijnt From a Certain Point of View: Return of the Jedi. In dit boek zijn veertig korte verhalen van veertig verschillende schrijvers verzameld. Op deze manier wordt de veertigste verjaardag van Return of the Jedi gevierd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.