Laatste dag Splash Mountain trekt veel bezoekers

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 31 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Net als de versie in Orlando trok Splash Mountain in Anaheim ook veel bezoekers op de laatste dag dat deze open is. Wachttijden bij de populaire attractie liepen op tot 250 minuten. De attractie zal in 2024 heropenen als Tiana’s Bayou Adventure. Ook Imagineers Tom K. Morris en Tony Baxter waren aanwezig. Deze laatste dagen waren overigens niet zonder incidenten. Een bezoeker zegt vanwege een paniekaanval uit een van de boomstammetjes gesprongen te zijn.
 • Het Disney Dining Plan keert volgend jaar terug in Walt Disney World. Gisteren is bekend geworden welke restaurants er allemaal meedoen. Deze restaurants zijn verspreid over de vier parken, de waterparken, Disney Springs en de hotels.
 • Nu de geplande verhuizing van een deel van Imagineering naar Florida is afgeblazen is de vraag wat er met het stuk land in de omgeving van Lake Nona dat voor deze campus was bedoeld gaat gebeuren. Blog Mickey meldt dat Disney in principe tot september 2028 heeft om een ontwikkeling te realiseren.
 • Hoewel vanaf volgend jaar de parkreserveringen voor een deel van de tickets voor Walt Disney World zullen vervallen betekent dit niet dat gasten weer vrijuit tussen de parken kunnen bewegen. De huidige regel, waarbij parkhoppen pas vanaf 2 uur ‘s middags is toegestaan, blijft voorlopig intact.
 • Zoals we gisteren al meldden in de Daily Disney Roundup hebben de Cast Members van Disneyland Parijs gisteren gestaakt. Dream… and Shine Brighter en Disney Stars on Parade konden niet doorgaan. De volgende actie is gepland voor aanstaande zaterdag (3 juni).
 • Colonel Hathi’s Pizza Outpost heeft een naamsverandering ondergaan. Het restaurant heet voortaan Colonel Hathi’s Outpost Restaurant. Vooralsnog zijn er op de menukaart geen veranderingen.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft gisteren een hele reeks character posters online gezet van Indiana Jones and the Dial of Destiny. De film is over een maand te bewonderen in de bioscoop.
 • De serie Lost, beschikbaar op Disney+, was van 2004 tot 2010 een groot succes voor Disney’s zender ABC. Echter heerste er achter de schermen een giftige werksfeer (inclusief racisme en pestgedrag). Dit blijkt uit het binnenkort te verschijnen boek Burn It Down: Power, Complicity and A Call For Change in Hollywood van schrijfster Maureen Ryan.
 • Disney heeft een nieuw fragment uit Elemental online gezet. De Pixar film is vanaf 12 juli te zien. Ook van Spider-Man: Across the Spider-Verse is een fragment online gezet. Die film is vanaf vandaag al te zien in de bioscoop.

Overig nieuws

 • Tommy Hilfiger en Disney zijn een samenwerking gestart. Ze komen met kleding voor mannen, vrouwen en kinderen ter gelegenheid van Disney 100. Vanaf morgen verkrijgbaar via ShopDisney.
 • Ming-Na Wen heeft haar ster op de Hollywood Walk of Fame gekregen. Binnen de Disney wereld is zij bekend als de stem van Mulan, als agent Melinda May in de Marvel serie Agents of S.H.I.E.L.D. en als Fennec Shand in de Star Wars series The Mandalorian, The Book of Boba Fett en The Bad Batch.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.