La Tanière du Dragon weer open na lange opknapbeurt

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 23 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

  • In Disneyland Parijs kan men weer een bezoek brengen aan La Tanière du Dragon onder het kasteel van Doornroosje. Deze is na een maandenlange opknapbeurt namelijk weer geopend. Er zijn blacklight-projectoren en speciaal reactieve transparante verf toegevoegd, er is gewerkt aan de themaverlichting er zijn show control upgrades en verbeteringen van de draak op detailniveau.
  • TOGETHER: A Pixar Musical Adventure in het Walt Disney Studios Park heeft bij de Parksmania Awards gewonnen in de categorie European Best New Attraction. De awards werden in het Italiaanse Movieland uitgereikt.
  • Een jaarlijks terugkerend fenomeen: De kerstoverlay van It’s a Small World in Disneyland Anaheim. De attractie sluit vandaag om vervolgens op 10 november weer te openen in kerstsferen.
  • Walt Disney World heeft nieuwe concept art onthuld voor de nieuwe avondshow die in december naar EPCOT komt: Luminous: The Symphony of Us. Op het concept art dat op de website van Walt Disney World verscheen, zien we het vuurwerkelement in het middelpunt.
  • Hong Kong Disneyland heeft het Dream Makers standbeeld onthuld, maar daar blijft het niet bij. Er is ook bijpassend voedsel en merchandise.

Bioscoop en Disney+

  • Marvel Studios heeft het “nieuwe” logo van de serie over heks Agatha Harkness onthuld. Deze zou eerst Agatha: House of Harkness gaan heten. Daarna werd het Agatha: Coven of Chaos. Maar de huidige titel is Agatha: Darkhold Diaries.
  • De derde aflevering van Loki verscheen afgelopen vrijdag op Disney+. En het is inmiddels traditie dat er dan ook nieuwe character posters verschijnen. Deze week zijn dat er twee.
  • Matthew Vaughn, regisseur van onder andere X-Men: First Class, zou graag een complete reboot zien van Star Wars. Hij vraagt zich af waarom personages als Luke Skywalker zo heilig zijn dat je het niet opnieuw kunt doen voor een nieuw publiek. Overigens is hij ook van mening dat Marvel wel eens wat meer aan ‘less is more’ zou mogen doen.

Overig nieuws

  • De acteurs zijn inmiddels al meer dan 100 dagen aan het staken. De mijlpaal werd afgelopen weekend bereikt. Morgen gaan acteursvakbond SAG-AFTRA en de studio’s (waaronder Disney) weer verder met onderhandelingen over een nieuwe deal.
  • De iconische Sphere in Las Vegas is tijdelijk overgenomen door twee Spideys. Dit is uiteraard promotie voor de PlayStation 5 game Marvel’s Spider-Man 2. Van die game is inmiddels ook de soundtrack beschikbaar via bijvoorbeeld Spotify en Apple Music.
  • Eén van de ‘nieuwere Disney prinsessen’ had zaterdag 67 jaar geworden: Carrie Fisher, ofwel Prinses Leia. Verschillende media schonken aandacht aan haar 67ste geboortedag.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.