Kleinkinderen van Walt en Roy Disney steunen CEO Bob Iger

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 1 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • In maart begint Disneyland Paris met het aanbieden van gereserveerde bezichtigingen voor de Disney Dreams! avondshow en Disney Stars on Parade. Bezoekers kunnen dit aanschaffen in de Disneyland Paris app voor 19 euro per persoon per show.
  • Over Disney Dreams gesproken: Disneyland Paris gaat testen met een vroege versie van de show om 19.30. De test wordt een lichte versie zonder vuurwerk voor bezoekers die niet kunnen blijven tot de late show om 22.00.
  • Josh D’Amaro, voorzitter van Disney Experiences, was in het Magic Kingdom aan het filmen voor de bouwplaats Tiana’s Bayou Adventure. Mogelijk was D’Amaro een aankondiging aan het opnemen.
  • Tijdens het Flower & Garden Festival in EPCOT is er ook dit jaar weer een food scavenger hunt in de Garden Graze. WDWNT zet op een rij wat dit exact is.
  • St. Patrick’s Day is dit jaar op 17 maart. Het feest wordt in de Amerikaanse parken uitgebreid gevierd met allerlei lekkernijen. Er zijn volledige lijsten beschikbaar voor het Disneyland Resort en voor Walt Disney World.
  • In Disneyland hebben de PhotoPass castmembers een nieuw kostuum gekregen dat beter past bij het logo, namelijk met groen e blauw-groen.
  • Er zijn twee poppen in rolstoelen toegevoegd aan It’s a small world in Hong Kong Disneyland. Het is de vierde versie van deze attractie die poppen in rolstoelen toevoegt als onderdeel van inclusie-inspanningen.
  • Tokyo DisneySea zet vol in op Fantasy Springs. De speciale Tangled, Frozen en Peter Pan merchandise is onthuld. Bij aanvang van het Dreaming of Fantasy Springs evenement, dat op 9 april begint, zijn de verschillende items te koop.
De merchandise van Fantasy Springs met onder meer Frozen, Peter Pan en Tangled. Foto: Disney (collage via WDWNT)

Bioscoop en Disney+

  • Jared Leto en Walt Disney Studios hebben een eerste blik gedeeld op TRON: Ares, de derde TRON film die volgend jaar te zien zal zijn in de bioscoop. De film volgt “een zeer geavanceerd programma, Ares, die vanuit de digitale wereld naar de echte wereld wordt gestuurd op een gevaarlijke missie. Dit markeert de eerste ontmoeting van de mensheid met AI wezens”.
  • Auli’i Cravalho, de stem van Moana heeft via een Instagram-post haar betrokkenheid bij Moana 2 bevestigd. Vertegenwoordigers van Disney hebben dit nieuws nu ook bevestigd aan EW. Afgelopen weekend werd eigenlijk al bekend dat ze een rol zou gaan spelen bij de sequel, dus heel verrassend is de bevestiging niet.
  • Momenteel is het laatste seizoen van The Bad Batch te zien op Disney+. Fans van Star Wars animatie hoeven zich echter geen zorgen te maken. Lucasfilm Animation is namelijk op zoek naar nieuwe animators wat er op lijkt te wijzen dat er hierna een nieuwe animatieserie zal komen.
  • De serie Shogun gooit hoge ogen op Disney+, ook vanwege de goede representatie van Japanse acteurs. In een interview met Vanity Fair vertelt Hiroyuki Sanada – één van de hoofdrolspelers van de serie – dat dit een belangrijke voorwaarde was voor hem om ja te zeggen tegen het project.
  • FX heeft een trailer online gezet van SPERMWORLD. Deze documentaire speelt zich af in het nieuwe wilde westen van het maken van baby’s: online forums waar spermadonoren in contact komen met hoopvolle ouders.
  • Grey’s Anatomy keert binnenkort terug voor alweer het twintigste seizoen. ABC heeft daarom een trailer online gezet. Ook van de ABC series Station 19 en 9-1-1 zijn trailers verschenen.

Disney Cruise Line

  • Ambtenaren op de Bahama’s willen de belastingen verhogen voor cruisemaatschappijen, waaronder Disney Cruise Line, op hun populaire privé-eilanden. Dit zou dan dus ook gelden voor Castaway Cay en Disney Lookout Cay at Lighthouse Point.
  • Als je lid bent van Disney Vacation Club (DVC) en dit voorjaar op een Disney cruise gaat die georganiseerd is door DVC, krijg je wel hele speciale prints cadeau: de stem van Mickey Mouse, Bret Iwan, heeft namelijk zelf die artworks gemaakt.
Bret Iwan met één van zijn artworks. Foto: Disney

Overig nieuws

  • De kleinkinderen van Walt en zijn broer Roy O. Disney hebben in open brieven aan aandeelhouders hun steun uitgesproken voor The Walt Disney Company, CEO Bob Iger en de huidige Raad van Bestuur in de proxy-strijd tegen Trian Fund Management en Blackwells Capital. Een van hen is Abigail Disney die in het verleden erg kritisch is geweest op het bedrijf.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.