Karakters uit 100 jaar Disney samen in nieuwe short

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 13 juni 2023.

Nieuws uit de parken

  • Op Production Courtyard is het podium van Disneyland Paris Pride bijna af. Voor dit evenement, dat op zaterdag 17 juni georganiseerd wordt, is ook merchandise te koop.
  • Van een aantal Disneyland Parijs attracties verschijnt binnenkort nieuwe merchandise. Het gaat om Big Thunder Mountain, it’s a small world en The Twilight Zone Tower of Terror.
  • Bij de ingang van Walt Disney World heeft een klein groepje Nazi’s geprotesteerd. Dat deden zij onder andere met vlaggen met daarop hakenkruizen. Abigail Disney reageerde op dit nieuws door te schrijven dat haar grootvader zich zou omdraaien in zijn graf.
  • De projectieshow The Disney Movie Magic in Disney’s Hollywood Studios is stilletjes geschrapt. Tijdens de show werden fragmenten uit Disneyfilms geprojecteerd op het Chinese Theater ahead voor aanvang van de Wonderful World of Animation show.
  • Ook dit jaar keert het Fourth of July vuurwerk terug in Walt Disney World, en wel op 3 en 4 juli. Vorig jaar keerde het vuurwerk voor het eerst sinds de coronapandemie terug.
  • Het kasteel van Cinderella in het Magic Kingdom krijgt een nieuw likje verf. Na het verwijderen van de vijftigste verjaardag decoraties is extra goed te zien dat delen van het kasteel vervaagd zijn door het zonlicht.
  • In Disneyland in Anaheim is de show Tale of the Lion King tijdelijk niet te zien vanwege personeelsproblemen. Disney hoopt de show binnenkort weer op te voeren.
  • Tijdens de première van Pixar’s Elemental waren voor het eerst de walk-around characters van Ember en Wade te zien. Dit zijn waarschijnlijk de kostuums die ook in de parken gebruikt gaan worden, maar daarover zijn vooralsnog geen aankondigingen gedaan.

Bioscoop en Disney+

  • Tijdens het Annecy Festival heeft Disney de short One Upon a Studio aangekondigd. Deze zal te zien zijn in de bioscoop voor aanvang van de Walt Disney Animation Studios film Wish. In de short komen karakters uit de 100 jarige geschiedenis van Disney samen. Een van hen is de Genie uit Aladdin. Daarvoor worden ongebruikte opnames van Robin Williams gebruikt.
  • Wish is niet de enige film waarbij in de bioscoop voorafgaand een short te zien is. Voor Pixar’s Elemental is namelijk de Up short Carl’s Date te zien. Gisteren verscheen een korte trailer.
  • De release van Indiana Jones and the Dial of Destiny staat voor de deur (bekijk hier een fragment uit de film), maar regisseur James Mangold kijkt alvast vooruit. In oktober gaat hij namelijk beginnen met het schrijven van zijn Star Wars film die zich zo’n 25.000 jaar voor de Skywalker Saga afspeelt. Dit hangt nog wel af van de schrijversstaking. Mangold is geen lid van de Writers Guild of America maar heeft aangegeven dat hij de stakende schrijvers steunt en waarschijnlijk niet aan scripts zal werken zolang zij staken.
  • En over de schrijversstaking gesproken: Deze heeft opnieuw voor problemen gezorgd bij de Marvel serie Daredevil: Born Again. De opnames zijn weer stilgelegd door de aanwezigheid van demonstranten.
  • Er is een fragment online verschenen uit Secret Invasion. Het gaat om een scène tussen Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Maria Hill (Cobie Smulders).
  • Aanstaande vrijdag verschijnt de documentaire Stan Lee op Disney+. Het levensverhaal van de bedenker van vele striphelden wordt verteld aan de hand van archiefmateriaal zoals persoonlijke home video’s, interviews en geluidsopnames. In de trailer krijg je alvast een voorproefje.
  • Een opmerkelijk nieuwtje over The Little Mermaid. Een van de zeemeermannen uit de film, gespeeld door Stefano Tomadini, blijkt in het verleden ook in pornofilms gespeeld te hebben.

Overig nieuws

  • Lucasfilm Games en gameontwikkelaar Ubisoft hebben een nieuwe game onthuld. Star Wars: Outlaws is de titel en in deze open-world game speel je als het nieuwe personage Kay Vess. Zondag tijdens de XBox Games Showcase is de trailer vertoond en gisteren tijdens Ubisoft Forward is de gameplay onthuld. Daarnaast is er ook een featurette die focust op Humberly González, de actrice die Kay Vess speelt. De game verschijnt volgend jaar voor Xbox Series S/X, PlayStation 5 en PC.
  • Naast Star Wars: Outlaws was er tijdens Ubisoft Forward ook nieuws over Avatar: Frontiers of Pandora. Deze game verschijnt namelijk op 7 december van dit jaar. Naast een nieuwe trailer is er ook voor deze game een uitgebreidere gameplay preview verschenen.
  • Muzikant en activist María Elena Ríos heeft Tenoch Huerta beschuldigd van seksueel geweld. Huerta, die vorig jaar te zien was als Namor in Black Panther: Wakanda Forever, ontkent de beschuldigingen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.