Kang the Conqueror tijdelijk te zien in Avengers Campus

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 20 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Het is inmiddels een traditie voor Avengers Campus in Disney California Adventure: Na het verschijnen van een Marvel serie of film zijn een of meerdere personages daarna te zien in het themagebied. Deze keer gaat het om de slechterik Kang the Conqueror uit Ant-Man and The Wasp: Quantumania.
 • Disney heeft twee Disneyland After Dark evenementen aangekondigd. Het gaat om Throwback Nite en Star Wars Nite. Tijdens deze avonden kunnen bezoekers genieten van gethematiseerd entertainment, geliefde karakters, fotomomenten, speciale snacks en merchandise.
 • Het standbeeld van Mickey Mouse op Town Square in Disneyland is vervangen. In eerste instantie stond het beeld daar met een verkeerd citaat. Nu heeft het beeld het correcte citaat: “…it was all started by a mouse.”
 • De politie van Anaheim is ingeschakeld nadat een vrouw van de Mickey and Friends parkeergarage is gesprongen of gevallen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht maar daar is vastgesteld dat ze is overleden. De politie doet onderzoek naar dit incident. In december vond een vergelijkbaar incident plaats bij dezelfde parkeergarage.
 • Er is gelukkig ook mooi nieuws. Huwelijksaanzoeken in Disneyland zijn niet uniek, maar het is het melden waard wanneer het om een celebrity gaat. Actrice Rebel Wilson heeft haar vriendin Ramona Agruma ten huwelijk gevraagd.
 • De prijs voor Genie+ in Walt Disney World is naar een recordhoogte gestegen. De prijs was tijdens het afgelopen Presidents’ Day weekend 29 dollar per dag.
 • Toch was deze hoge prijs kennelijk geen belemmering voor gasten om Genie+ aan te schaffen, gisteren was de extra optie namelijk voor het eerst uitverkocht.
 • Na bijna drie jaar te zijn gesloten is gisteren Enchanted Tales with Belle heropend in het Magic Kingdom. De meet-en-greet is direct toegevoegd aan het Lightning Lane-aanbod in het park.
 • De opknapbeurt van Les Mystères du Nautilus in Disneyland Parijs lijkt nog wat langer te duren. Voor de tweede keer tijdens de huidige sluitingsperiode is het water rondom de duikboot weggepompt en zijn er schuttingen rondom het water geplaatst.

Bioscoop en Disney+

 • Op vrijdag verscheen de eerste teaser poster van The Marvels. In de film spelen Brie Larson (Captain Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) en Iman Vellani (Ms. Marvel) de hoofdrollen. Met het verschijnen van deze poster werd ook bekend dat de film een aantal maanden is uitgesteld. De nieuwe releasedatum is 10 november (waarschijnlijk 8 november voor Nederland).
 • De release van de nieuwe The Haunted Mansion verfilming is met een week vervroegd en verschijnt nu op 28 juli. De film met onder anderen Jamie Lee Curtis als Madame Leota heeft de oude releasedatum van The Marvels overgenomen.
 • Zach Galifianakis, bekend van The Hangover films, is gecast voor de live action remake van Lilo & Stitch. Het is nog niet bekend welke rol hij gaat spelen. Disney is nog op zoek naar acteurs die de rollen van Lilo en haar oudere zus Nani gaan spelen.
 • Er is nog geen officiële releasedatum bekend van The Muppets Mayhem, maar dankzij uitvoerend producent Adam F. Goldberg weten we nu dat de serie begin mei te zien zal zijn op Disney+. Dat liet hij in een tweet weten.
 • Disney+ heeft twee series gecanceld waarin sport een grote rol speelt. Het gaat om Big Shot en Mighty Ducks: Game Changers. Van beide series zijn twee seizoenen gemaakt.
 • Een box office update: Avatar: The Way of Water staat op nummer drie van de best verdienende films ooit en Ant-Man and The Wasp: Quantumania heeft tijdens het openingsweekend 225.3 miljoen dollar opgehaald.
 • De BAFTA Film Awards (Britse filmprijzen) zijn uitgereikt. De Searchlight Pictures film The Banshees of Inisherin won vier keer waaronder in de categorie Best British Film. Avatar: The Way of Water kreeg de award voor Special Visual Effects.

Overig nieuws

 • Vandaag is opnieuw een nieuwe Disney 100-collectie gelanceerd. Deze collectie is een eerste in de nieuwe Decade serie, waarbij deze keer de jaren ’20 centraal staan. Veel van de merchandise die nu is aangekondigd heeft een verbinding met Steamboat Willie.
 • Uit angst voor een te realistische tekening mocht rechtbanktekenaar Heleen van den Broek een verdachte niet in het gezicht kijken. Uit frustratie tekende ze het gezicht van Mickey Mouse in plaats van dat van de verdachte.
 • De game Fortnite heeft opnieuw Marvel karakters toegevoegd. Het gaat om Captain America (Sam Wilson) en BriteStar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.