Kabinet wil dat Disney+ investeert in Nederlandse producties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 19 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft beelden gedeeld van het vernieuwde Victoria & Albert’s in Disney’s Grand Floridian Resort. Het restaurant heropent op 28 juli haar deuren.
 • Disney heeft de medailles onthuld van het Disney Wine & Dine Half Marathon Weekend. Er zijn medailles gebaseerd op Coco, Raya and the Last Dragon, Soul en Aladdin. Het evenement vindt plaats in november.
 • In EPCOT zijn bij de ingang bordjes verwijderd waar “Welcome to EPCOT” op stond. Op de bordjes werd nog een verouderd logo gebruikt.
 • Afgelopen zondag vierde Disneyland in Anaheim de 67ste verjaardag. Deze dag wordt elk jaar gevierd met de Disneyland Band op Main Street. Er wordt onder andere “Happy Birthday” gezongen.

Bioscoop en Disney+

 • Grote streamingdiensten die in Nederland actief zijn zoals Disney+ moeten 4,5% van hun Nederlandse jaaromzet gaan investeren in Nederlandse producties. Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. Het doel is om ervoor te zorgen dat Nederlandse verhalen niet onder druk komen te staan van al het buitenlandse aanbod.
 • Disney+ gaat sing-along versies van films toevoegen. Aanstaande vrijdag zijn dat The Little Mermaid en Moana. Later in augustus volgen nog The Lion King, The Lion King II: Simba’s Pride, Beauty and the Beast (animatie én live action) en Tangled. Het is niet bekend of dit ook voor Nederland geldt.
 • De eerste tv spot van Star Wars serie Andor is online verschenen. Veel beelden komen overeen met de teaser trailer die in mei verscheen, maar toch zijn er ook een aantal nieuwe beelden te zien. De serie start op 31 augustus met twee afleveringen.

Overig nieuws

 • Mickey Rooney Jr. is overleden. Hij was een van de originele Mouseketeers van The Mickey Mouse Club in 1955. Hij is 77 jaar oud geworden.
 • Pete Docter krijgt een erelidmaatschap van de Visual Effects Society. Docter regisseerde voor Pixar de films Monsters, Inc., Up, Inside Out en Soul. Hij is nu Chief Creative Officer.
 • De release van Star Wars: Hunters is uitgesteld. De makers van de game zeggen dat ze aan de hoge verwachtingen willen voldoen. De game voor Nintendo Switch, iOS en Android zal nu in 2023 verschijnen in plaats van later dit jaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Lekker veel starwars nieuws. het wachten is op Star Wars Hunters… en Andor. Zou er een verwijzing naar Star Tours inzitten? Hoewel… dat was Endor…