Kaartverkoop Guardians of the Galaxy Vol. 3 start morgen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 20 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney’s Animal Kingdom viert de vijfentwintigste verjaardag. Verschillende dieren verblijven ook al vijfentwintig jaar in het park. Op het Disney Parks Blog worden ze even in de spotlights gezet.
 • De Oscar winnende actrice Geena Davis was in het Magic Kingdom. Ze bezocht daar TRON Lightcycle Run.
 • Ook Disneyland Parijs kreeg bezoek van een bekende actrice. Disney Legend Hayley Mills was recent in het park. Ze speelde in Pollyanna uit 1960. Voor die rol won ze een Oscar.
 • Halloween wordt later dit jaar ook weer gevierd in Hong Kong Disneyland. De muzikale show Let’s Get Wicked keert terug en er zal uiteraard veel nieuwe merchandise te koop zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Vanaf 3 mei zie je Guardians of the Galaxy Volume 3 in de bioscoop. En nu is eindelijk bekend wanneer de kaartverkoop ook in Nederland van start gaat. Dat is namelijk morgen! Er is ook een fragment uit de film online gezet.
 • Pixar’s Elemental zal de wereldpremière beleven tijdens het Filmfestival van Cannes. Het zal op 27 mei de slotfilm zijn van het festival. De reguliere release is in Nederland op 14 juni.
 • Het castingnieuws voor de live action versie van Lilo & Stitch blijft maar binnen druppelen. Deadline heeft bekend gemaakt dat Courtney B. Vance te zien zal zijn als Cobra Bubbles.
 • Een tijdje geleden werd bekend dat de drag queen Jinkx Monsoon een rol heeft in het komende seizoen van Doctor Who. Via sociale media is onthuld hoe het personage, dat omschreven wordt als “the Doctor’s most powerful enemy yet”, eruit zal zien.
 • The Mandalorian seizoen 3 is afgelopen. Naast een nieuwe poster heeft Disney+ ook een filmpje online gezet van street art van over de hele wereld. Een van de kunstwerken is gemaakt door de Nederlandse Tymon de Laat.

Overig nieuws

 • Meestal worden Marvel personages eerst in de comics geïntroduceerd voordat ze in de MCU verschijnen. Maar met Layla El-Faouly (ook bekend als Scarlet Scarab) is het andersom. Het personage werd eerst in de Disney+ serie Moon Knight vertolkt door May Calamay en zal binnenkort pas debuteren in de comics.
 • Walt Disney World heeft aangekondigd dat het niet alleen het initiatief voor betaalbare woningen in 2026 zal voltooien, maar dat het project ook uitbreid gaat worden. Er komen in totaal ongeveer 1400 woningen.
 • Het Central Florida Tourism Oversight District en Ron DeSantis geven zich niet zomaar gewonnen. Hun advocaten beweren dat de deal die Disney maakte illegaal en ongrondwettelijk is.
 • Ondertussen probeert een senator uit North Carolina het voor elkaar te krijgen dat Disney naar zijn staat komt. Senator Michael Garrett heeft het wetsvoorstel “Mickey’s Freedom Restoration Act” geïntroduceerd. Het doel is om Disney en andere attractieparken naar North Carolina te halen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.