Josh Gad bezoekt World of Frozen in Hong Kong Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 29 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Eerder deze week zagen we Josh Gad als conducteur van de Disneyland Railroad, maar de acteur heeft deze week nog een ander Disney park bezocht. Hij was namelijk ook in Hong Kong Disneyland om een bezoek te brengen aan World of Frozen. Hij deelde een aantal foto’s op zijn Instagram account.
 • Walt Disney World voegt 90 nieuwe bussen toe aan de vloot. De nieuwe bussen zullen wraps bevatten met onder andere Figment, Zootopia, Chip ‘n’ Dale, 101 Dalmatians, Orange Bird en Ratatouille. Daarnaast hebben de bussen betere toegankelijkheidskenmerken.
 • In tegenstelling tot eerdere geruchten zal er hoogstwaarschijnlijk geen speelplaats in de nieuwe wachtrij van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom worden toegevoegd.
 • Leuk geboortenieuws vanuit Disney’s Animal Kingdom: daar is namelijk een Abdims ooievaarskuiken toegetreden tot Dinoland USA. Dr. Mark Penning, de vice-president van Disney’s Animal, Science, and Environment, deelde het nieuws op zijn Instagram-pagina.
 • Minder drank in Walt Disney World: het Steakhouse 71 in het Contemporary Resort gaat af van de onbeperkt mimosas tijdens het ontbijt.
 • Disney heeft de lancering van Hulu on Disney+ ook in de parken gevierd. Er zijn tijdelijke ervaringen voor bezoekers in Disney Springs in Walt Disney World en Downtown Disney in Disneyland Resort. Er zijn bijvoorbeeld fotolocaties gebaseerd op Abbott ElementaryThe Golden Girls en Futurama.
 • Disneyland Resort viert van 26 april tot en met 4 augustus Pixar Fest en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Een TikTok-gebruiker spotte een vrachtwagen met daar op Woody en Buzz Lightyear als auto’s. Deze props zijn bedoeld voor Cars Land in Disney California Adventure.
 • Er is een nieuw bord geïnstalleerd voor het nieuwe restaurant Paseo in Downtown Disney. Het restaurant zal worden gerund door de Michelin-sterrenchef Carlos Gaytán en zal vooral hoogstaand Mexicaans eten serveren.
 • Hij was eerder deze week al gespot, maar nu heeft hij het ook zelf bevestigd: Josh D’Amaro (de baas van Disney Experiences) heeft een bezoek aan Disneyland Paris gebracht. Hij was daar om het vernieuwde Disneyland Hotel met eigen ogen te bekijken.

Bioscoop en Disney+

 • Russell T. Davies, de showrunner van Doctor Who, heeft laten weten dat de deal met Disney+ noodzakelijk was voor het voortbestaan van de sciencefiction serie. De BBC krijgt de financiering niet meer alleen rond. Met het hogere budget kan men grotere werelden creëren. Zonder de investering van Disney zou de serie er heel anders uit zien.
 • Disney heeft aangekondigd dat het de release van het derde seizoen van de FX-documentaireserie Welcome To Wrexham met twee weken heeft uitgesteld. De nieuwe, Amerikaanse releasedatum is 2 mei. Over een release in Nederland en België is nog niets bekend.
 • Disney heeft aangekondigd dat het in juni de twee aparte diensten Star+ en Disney+ in Latijns Amerika zal samenvoegen. Disney+ zal met de toevoeging van de Star categorie in lijn gebracht worden met de rest van de wereld.
 • Eerder deze week verscheen alweer de negende aflevering van het laatste seizoen van The Bad Batch met daarin de terugkeer van Asajj Ventress. Star Wars.com sprak met Nika Futterman, de stemactrice van dit populaire personage.

Disney Cruise Line

 • De Disney Treasure is te water gelaten vanaf de Meyer Werft in Duitsland om plaats te maken voor de bouw van de Disney Destiny. De twee schepen liggen binnenkort naast elkaar op de scheepswerf, wat een ongekend tijdperk van groei markeert voor Disney Cruise Line.

Overig nieuws

 • Blackwells Capital klaagt naar verluidt Disney aan vanwege een ‘ongepast gezellige’ relatie met ValueAct Capital, een andere investeerder in The Walt Disney Company. Men zegt bezorgd te zijn dat ValueAct wordt betaald om een pro-Disney positie in te nemen in de voortdurende proxy-strijd met activisten als de Trian Group van Nelson Peltz.
 • Later dit jaar zijn Deadpool en Wolverine samen te zien in de bioscoop, maar op 1 mei verschijnt ook de comic Deadpool & Wolverine: WWIII. Om deze te promoten is er een trailer verschenen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.