Josh D’Amaro hint naar nieuwe Walt Disney World aankondigingen tijdens D23

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 11 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens een media-evenement onthulde Josh D’Amaro dat er in augustus tijdens D23: The Ultimate Disney Fan Event nieuwe projecten voor Walt Disney World worden aangekondigd, inclusief uitbreidingen voor Magic Kingdom en een nieuw Tropical Americas-gebied in Disney’s Animal Kingdom.
 • Disney heeft de medailles onthuld voor het runDisney Disneyland Halloween Half Marathon Weekend 2024, gehouden van 5-8 september. Medailles zijn er voor de halve marathon, 5K, 10K, Chills & Thrills Challenge en Kids Races, elk met thema’s zoals Hocus Pocus en The Nightmare Before Christmas.
 • De nieuwe Mickey & Friends meet-and-greet in EPCOT is nu onderdeel van Disney Genie+.
 • Op 28 juni is de officiële opening van de langverwachte nieuwe attractie, Tiana’s Bayou Adventure. Ter ere hiervan werd een speciaal moment gehouden voor Cast Members in het Magic Kingdom, met toespraken van leidinggevenden en een fotosessie met personages. Ook zal er nieuwe merchandise vanaf die dag beschikbaar zijn in het Emporium en later in Critter Co-Op. Daarnaast biedt Disney een speciaal aandenken pakket van de onride foto aan voor $32.95 in Tiana’s Bayou General, inclusief foto, receptkaarten, prints, en digitale kopie via de My Disney Experience-app.
 • Jenifer Lewis, de stemactrice van Mama Odie, zingt ‘Dig a Little Deeper’ met fans terwijl ze wachten om van Tiana’s Bayou Adventure af te gaan.
 • Voor wie geen genoeg kan krijgen van alles rondom Tiana’s Bayou Adventure: Walt Disney World heeft onder andere het attractieverhaal en statistieken gedeeld. Een opvallende statistiek: je krijgt gedurende de tocht twee keer de kans om de geur van beignets te ruiken.
 • Disney’s Hollywood Studios introduceert nieuwe poppen en geavanceerde digitale technieken in The Little Mermaid – A Musical Adventure. Het vernieuwde decor combineert fysieke en digitale elementen, waarbij animatie en live-actie naadloos in elkaar overgaan voor een magische ervaring.
 • Er is een nieuwe Pride Wall! Na de terugkeer van de Pride-muur naar de beroemde paarse muur in het Magic Kingdom, is er nu een nieuwe Pride Wall te zien bij EPCOT, nabij Spaceship Earth.
 • Na zeven jaar is het EPCOT Overhaul-project voltooid met de opening van CommuniCore Hall & Plaza, een festival locatie en flexruimte, ter vervanging van de Universe of Energy-attractie. Daaropvolgend opende vanochtend ook ¡Celebración Encanto! voor gasten. De 25-minuten durende, gezinsvriendelijke show met favoriete liedjes uit Encanto wordt dagelijks zes keer opgevoerd tot 6 september 2024.
 • Walt Disney World opent op 17 juli 2024 de vernieuwde Country Bear Musical Jamboree in Grizzly Hall, Magic Kingdom. De show vervangt de oorspronkelijke versie uit 1971.

Bioscoop en Disney+

 • De TCA Awards 2024 nominaties zijn bekendgemaakt: The Walt Disney Company ontving 26 nominaties (16 voor FX, 6 voor Disney+, 3 voor ABC, 1 voor National Geographic). FX’s Shōgun deelt de meeste nominaties met twee Netflix-shows. Winnaars worden op 12 juli aangekondigd.
 • Taylor Swift speelt niet in Deadpool & Wolverine, ondanks geruchten. Entertainment Weekly bevestigt dit exclusief. Fans speculeerden dat ze de rol van Dazzler zou spelen, maar dit is onjuist. Swift blijft dus (voorlopig) buiten het Marvel Cinematic Universe.
 • Van Deadpool & Wolverine zijn wel een reeks nieuwe posters verschenen. Deze zijn onder andere ter promotie van de Dolby, ScreenX en IMAX versies van de film.
V.l.n.r.: Deadpool & Wolverine posters van Dolby, ScreenX en IMAX.
 • Paul Walter Hauser wordt toegevoegd aan de cast van de aankomende Bruce Springsteen biopic, Deliver Me From Nowhere. De film, geregisseerd door Scott Cooper, zal zich concentreren op het maken van het album Nebraska, met Jeremy Allen White als Springsteen. Er is nog geen informatie over opnames of releasedatum.
 • Amandla Stenberg, Mae in The Acolyte, zat afgelopen nacht bij een uitzending van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon en vertelde daar over per ongeluk op een furry-conventie belanden, enorm fan zijn van Star Wars en zich vereerd voelen deel uit te maken van de franchise, voordat ze een nummer van de Star Wars-soundtrack op viool speelde.
 • Er is een nieuwe teaser trailer verschenen van seizoen 3 van The Bear. Vanaf 17 juli in Nederland te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Nog meer game-nieuws: The Sky Breaker Story Pack trailer van de Avatar: Frontiers of Pandora game is ook uitgebracht.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.