Josh D’Amaro belooft meer voor de parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 7 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Josh D’Amaro (hoofd Disney Parks, Experiences, and Products) was in het Magic Kingdom om samen met uitgenodigde media een ritje te maken in TRON Lightcycle Run. In een gesprek met The Orlando Business Journal heeft hij gezegd dat TRON qua attracties nog maar het topje van de ijsberg is. D’Amaro maakte zijn tease niet concreet, maar waarschijnlijk refereert hij aan de eerder besproken concepten, zoals Beyond Big Thunder Mountain, die op D23 Expo werden ‘aangekondigd’.
 • Er zijn meer details bekend gemaakt over de post-show van TRON Lightcycle Run, waar onder andere een Lightcycle van het nieuwe Team Green te zien zal zijn.
 • Voor het eerst sinds de pandemie zijn interacties met gasten terug bij Festival of the Lion King in Disney’s Animal Kingdom. De show is alweer een tijdje terug in het park, maar tot nu werd dit onderdeel overgeslagen.
 • Het was al bekend dat de Galactic Starcruiser niet zo populair is als Disney gehoopt had. Daarom is aangekondigd dat er vanaf oktober nog maar twee ‘reizen’ per week te boeken zijn. Een verblijf aan boord duurt twee dagen.
 • Ondertussen wordt er in Orlando nog stevig doorgebouwd aan een uitbreiding van Disney’s Polynesian Village Resort. Van deze Disney Vacation Club-uitbreiding is de structuur inmiddels goed zichtbaar. Ook in het Magic Kingdom is zicht- en hoorbaar hoe Tiana’s Bayou Adventure vorm krijgt.
 • Eerder bracht Disney al concept art uit, inmiddels is er ook een openingsdatum bekend: op 28 september gaan The Villas at Disneyland Hotel open. Hiermee wordt de vierde toren aan het hotel in Anaheim toegevoegd.
 • In Parijs zijn de schuttingen rondom Crush’ Coaster opnieuw opgetrokken voor een korte onderhoudsbeurt. De verwachting is dat de attractie op 18 maart weer open gaat. Ook Big Thunder Mountain is gesloten, die attractie gaat op 1 april weer open.
 • Op Main Street U.S.A. is de trap en de ingang van de Main Street Dentist opnieuw achter een steiger verdwenen en het westelijke gedeelte van Station Plaza lijkt grotendeels opnieuw bestraat te zijn.
 • Er is vooruitgang zichtbaar in de maar voortdurende renovatie van It’s A Small World. De attractie heeft nog geen heropeningsdatum gekregen, maar de gracht van de attractie is inmiddels weer gevuld.

Bioscoop en Disney+

 • Er zijn twee nieuwe posters verschenen van The Mandalorian. Op de eerste zien we The Armorer en op de tweede zien we de Anzellanen. Die laatste aliensoort kennen we nog van Babu Frik in The Rise of Skywalker. Actrice Shirley Henderson keerde terug om ook hier de stemmen in te spreken.
 • Disney+ werkt aan een Zorro serie en volgens Deadline heeft Bryan Cogman zich aan het project verbonden als schrijver, showrunner en uitvoerend producent. Cogman is bekend van Game of Thrones waarvoor hij 11 afleveringen schreef. Hij schreef ook het scenario van Disney’s toekomstige live action remake van The Sword in the Stone.
 • Op 7 april verschijnt op Hulu de serie Tiny Beautiful Things met Kathryn Hahn in de hoofdrol. Gisteren verscheen de trailer. Een releasedatum voor Disney+ in de rest van de wereld is nog niet bekend.

Overig nieuws

 • Tijdens Star Wars Celebration wordt altijd de Celebration Art Show georganiseerd. Er zijn 22 artiesten die allemaal in hun eigen stijl een kunstwerk gemaakt hebben die bezoekers vervolgens kunnen aanschaffen. De prints zijn er in een oplage van 250. Via de officiële site kun je alle kunstwerken alvast bekijken.
 • In mei verschijnt het 700ste nummer van Fantastic Four bij Marvel Comics. Voor deze gelegenheid is er een speciale cover gemaakt met daarop 700 personages die allemaal in eerdere nummers van de stripreeks zijn verschenen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.