John Williams debuteert nieuwe muziek uit Indiana Jones 5

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 5 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • In Animal Kingdoms Dinoland USA is de meet-and-greet met Chip ‘n’ Dale weer teruggekeerd. Tot nu toe was Animal Kingdom één van de weinige plekken waar dit entertainment nog niet was teruggekeerd.
 • Bij DINOSAUR in Animal Kingdom wordt het plein voor de attractie opgeknapt. Op dit moment wordt de fontein voor de ingang vernieuwd.
 • Ook in Parijs wordt het één en ander opgeknapt. Het ziet er naar uit dat de loopbanden bij de ingang binnenkort weer zullen werken én de voorkant van It’s A Small World komt langzaam achter de steigers vandaan.
 • In Disneyland Parijs is een gast betrapt op masturberen in het openbaar. De 21-jarige man is uit het park verwijderd en de politie is gebeld.
 • Unofficial Guide-auteur Guy Selga bezocht recent Disneyland Parijs. In zijn vele Twitter-updates schreef hij ook een korte review over Sequoia Lodge, zoals besproken in de podcast. Inmiddels heeft hij een uitgebreidere versie op de site van Touringplans geplaatst.

Bioscoop en Disney+

 • De vijfde Indiana Jones films zal pas in juni 2023 in de bioscoop te zien zijn, maar componist John Williams liet afgelopen vrijdag tijdens een concert in de Hollywood Bowl al een nieuw muziekstuk uit de film horen (met toestemming van regisseur James Mangold). Het gaat om “Helena’s Theme”, het personage van Phoebe Waller-Bridge.
 • De Creative Arts Emmy Awards zijn uitgereikt en Disney+ heeft meerdere awards gewonnen. The Beatles: Get Back won vijf keer waaronder voor beste documentaire. Chadwick Boseman heeft postuum gewonnen in de categorie beste character voice-over performance in de Mavel animatieserie What…If. Ook The Book of Boba Fett (visual effects) en Moon Knight (sound editing) vielen in de prijzen.
 • Handig! In een nieuwe promo voor Andor legt hoofdrolspeler Diego Luna uit wanneer de serie zich precies afspeelt op de Star Wars tijdlijn.
 • Zoals gebruikelijk bij Disney+ Original series komt er met elke aflevering ook een character poster online. She-Hulk: Attorney at Law geeft ons er deze week zelfs twee: van Wong en Pug.
 • Disney heeft een fragment uit Pinocchio online gezet. Het gaat om de scène waarin Pinocchio liegt. En we weten allemaal wel wat er dan gebeurt. De film kijk je vanaf 8 september op Disney+.

Overig nieuws

 • Op 8 november verschijnt het boek The Imagineering Story: The Official Biography of Walt Disney Imagineering van Leslie Iwerks, gebaseerd op de fantastische documentaireserie die zij ook maakte. Het boek zal volgend weekend al te koop zijn tijdens D23 Expo.
 • Hij vliegt al bijna 10 jaar over Walt Disney World heen en maakt de allermooiste luchtfoto’s: Twitterheli Bioreconstruct! Touringplans kijkt uitgebreid terug op de afgelopen tien jaar met foto’s, herinneringen en memes.
 • Twee kijktips van de Donalteurs speciaal voor de mede-Donalteurs, maar nu ook voor jou: Kevin deelde een behind the scenes bij het opnemen van het geluid van de Haunted Mansion, Nico deelde onderstaande video van het 10-jarig bestaan van het Disneyland Park in Anaheim.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.