Joe Rohde keert terug naar Walt Disney Imagineering om les te geven

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 26 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • De legendarische Imagineer Joe Rohde keert terug bij Walt Disney Imagineering. Althans, tijdelijk. Hij gaat namelijk een aantal masterclass werksessies doen met de huidige generatie Imagineers. Vorige week werd nog bekendgemaakt dat Rohde benoemd zal worden tot Disney Legend.
  • In Walt Disney World wordt nu ook de attractiemuziek van Tiana’s Bayou Adventure getest. Bezoekers hoorden het nummer “Down in New Orleans” uit The Princess and the Frog.
  • Walt Disney World heeft een Instagram-account aangemaakt speciaal voor Walt Disney World jaarpashouders. Disneyland in Anaheim had al zo’n account voor Magic Key houders.
  • Season of the Force begint volgende week in Disneyland en nu is meer bekend over het eten en drinken van dit evenement. Er komen bijvoorbeeld drankjes naar Oga’s Cantina die voorheen alleen verkrijgbaar waren aan boord van de Halcyon (Star Wars: Galactic Starcruiser) en een Jabba the Hutt popcorn bucket.

Bioscoop en Disney+

  • De eerste twee afleveringen van X-Men ’97 zijn op 20 maart gelanceerd. Volgens Disney is het nu de meest bekeken full-length première van een animatieserie op Disney+ sinds What If…? seizoen 1. De première-aflevering heeft gedurende de eerste vijf dagen wereldwijd 4 miljoen views ontvangen.
  • Volgens insider Jeff Sneider wordt Justin Lin overwogen voor de regie van Spider-Man 4 en zouden Tom Holland en Zendaya allebei terugkeren als respectievelijk Peter Parker en MJ. De opnames beginnen volgens deze geruchten in september of oktober van dit jaar.
  • Hulu heeft de officiële trailer en key art gedeeld voor hun aankomende limited serie Under the Bridge, met in de hoofdrollen Riley Keough en Lily Gladstone. Het is gebaseerd op het boek van Rebecca Godfrey over het waargebeurde verhaal van de 14-jarige Reena Virk die met vrienden naar een feestje ging en nooit meer thuiskwam.

Overig nieuws

  • In een nieuw bericht aan aandeelhouders benadrukt Disney de “verouderde overtuigingen, ongeïnformeerde ideeën en egoïstische agenda” van de activistische investeerder Nelson Peltz. Hij vindt Disney te “woke” en vraagt zich af waarom er films moeten zijn als Black Panther met een volledig zwarte cast en The Marvels met een cast vol vrouwen. Ook lijkt hij de optie serieus te overwegen om Kevin Feige te ontslaan. Disney reageert daarop door te wijzen naar Feige’s ongeëvenaarde trackrecord met zo’n 30 miljard dollar aan box office opbrengsten.
  • De musical Hercules is afgelopen weekend in Hamburg in première gegaan. Disney Theatrical en Stage Entertainment hebben een video en foto’s van de productie gedeeld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.