It’s a Small World krijgt in Tokyo overlay met Marvel personages

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 27 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • It’s a Small World with Groot met Marvel Studios-personages ontworpen in de schattige stijl van It’s a Small World zal voor een beperkte tijd te bezoeken zijn in Tokyo Disney Resort. In deze overlay van de bekende attractie zullen Groot uit de Guardians of the Galaxy-films en andere Marvel personages de aarde bezoeken en rondreizen om de kerstsfeer te verspreiden. Deze tijdelijke versie gaat van start in de winter van 2025, maar exacte start- en einddata zijn nog niet bekend.
 • Disney heeft de namen en persoonlijkheden onthuld van de dieren (critters) die gasten zullen kunnen spotten wanneer Tiana’s Bayou Adventure deze zomer opent in Walt Disney World. Deze critters zijn charmante musici die een belangrijke rol spelen in dit muzikale avontuur.
Bron: Disney Parks Blog
 • Deze bijzondere critters worden tot leven gebracht door innovatieve Imagineers en partners. Ontmoet Laura West, conceptontwerper bij Walt Disney Imagineering, en samen met Walt Disney Animation Studios heeft ze deze schattige nieuwe karakters ontworpen voor de attractie. Bekijk haar creatieve proces hieronder:
 • Cast Members Amber Whittington, Cullen Darius, Erick Rivera en Shelby Hull zijn geselecteerd als leiders van het test- en aanpasteam van Tiana’s Bayou Adventure. Ze beleefden een verrassende ochtend in New Orleans Square waar ze werden verwelkomd door Disney-ambassadeur Jada Young en Prinses Tiana.
 • Stukjes Disney magie zijn teruggekeerd naar het Storybook Circus-gebied in het Magic Kingdom. Verwijzingen naar verschillende Disney-klassiekers zijn opnieuw verschenen op de bagageattributen rond het Fantasyland-treinstation. Deze referenties waren enkele jaren afwezig maar zijn nu weer opgedoken na een renovatie.
 • Nog meer nieuws vanuit Storybook Circus: ook de welkomsbanner, eerder verwijderd na stormschade, is hersteld. De Scentsy-sponsoring voor de Dumbo-attractie is niet opgemerkt.
 • Het Space 220 restaurant in EPCOT introduceert twee nieuwe ruilkaartenseries en enkele nieuwe kindermenu-items. Bij aankoop van een kindermaaltijd ontvangen gasten een pakje verzamelbare ruilkaarten met origineel artwork en ruimte-feitjes. Executive Chef Marc Kusche deelt ook willekeurig kaarten uit tijdens zijn tafelbezoeken. Het kindermenu omvat nieuwe voorgerechten zoals Mozzarella Moons en nieuwe desserts zoals Saturn Sandbox.
 • Bij de constructie van CommuniCore Hall in EPCOT’s World Celebration wint men snelheid richting de geplande opening op 10 juni. De Marquee en entreeborden zijn al geïnstalleerd voor de Mickey & Friends ontmoeting en er is bevestigd dat Lightning Lane wordt toegevoegd als optie voor de wachtrij.
 • Disney Parks Blog deelde een voorproefje van de Pixar Fest merchandise die dit voorjaar naar Disneyland Resort komt. De collectie omvat onder andere kleding, accessoires en verzamelbare medaillons. Daarnaast wordt in april ook de Wilderness Explorer collectie geintroduceerd, geinspireerd door de film Up.

Bioscoop en Disney+

 • Walt Disney Studios en Disney+ hebben aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe documentaire komt over The Beach Boys, de geliefde band uit de hoogtijdagen van de jaren ’60. The Beach Boys, zoals de docu simpelweg heet, is vanaf 24 mei te zien. Ook in Nederland en België.
 • Jerry Bruckheimer, producent van Pirates of the Caribbean, in een interview laten weten dat het huidige plan is om de geliefde Disney-franchise te rebooten. Het volgende deel zou een nieuwe cast introduceren, zonder Johnny Depp als Jack Sparrow. Verschillende ideeën voor nieuwe films zijn al langer in ontwikkeling, waaronder één met Margot Robbie.
 • Searchlight Pictures heeft vijf belangrijke rollen vastgelegd voor de aankomende Bob Dylan-biopic, A Complete Unknown. Timothée Chalamet speelt de hoofdrol naast Boyd Holbrook, Scoot McNairy, Dan Fogler, Will Harrison en Charlie Tahan. De film, geschreven door James Mangold en Jay Cocks, volgt Dylan’s opkomst als folkzanger tot rocklegende in de jaren ’60.
 • De cast van ZOMBIES 4, de nieuwste film in de enorm populaire ZOMBIES-franchise van Disney Branded Television, is aangevuld met meerdere nieuwe toevoegingen terwijl de productie in Nieuw-Zeeland van start gaat.
 • John Ortiz voegt zich bij de cast van het tweede seizoen van ABC’s Will Trent, in een terugkerende rol als Antonio Miranda, de oom van Will. De serie is gebaseerd op Karin Slaughter’s bestsellerreeks over Special Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation.
 • De trailer van The Spiderwich Chronicles is verschenen. Deze serie van Paramount Television Studios en 20th Television was ooit bedoeld als een Disney+ Original, maar de rechten voor Amerika werden echter verkocht aan Roku. De internationale distributie blijft in handen van Paramount.

Overig nieuws

 • De ticketverkoop voor D23: The Ultimate Disney Fan Event is heropend na technische problemen. Gisteren begon de verkoop voor D23 Gold-leden, maar al binnen 9 minuten werd de verkoop gepauzeerd vanwege technische problemen. Gelukkig waren de problemen snel opgelost en kon de verkoop hervatten.
 • Walt Disney World heeft groen licht gekregen van Orange County voor de ontwikkeling van ruim 1.400 betaalbare woningen. Ondanks zorgen over verkeer en voorzieningen, gaat het plan nu naar de staat voor verdere goedkeuring. Disney hoopt de eerste units in 2026 te openen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

 1. Its a Small world… oke…. ik zit er niet echt op te wachten (met Marvel characters dan…) hm. odd. Star Wars zie ik ook niet perse zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.