It’s Spider Monday …

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 29 november 2021.

Nieuws uit de parken

  • Touringplans heeft een leuke jaarlijkse traditie waarin ze de meest bizarre of grappige voorvallen in de Disney-parken van het afgelopen jaar bespreken. Ook deze editie stelt weer niet teleur, met aandacht voor Disney KiteTails, de 3 Caballero’s en die keer toen Eric Idle ruzie kreeg met DisTwitter over Figment, het draakje uit EPCOT.
  • Zoals al op Destination D23 was aangekondigd is er weer een nieuwe sneak-peak van Star Wars: Galactic Starcruiser verschenen.
  • Voor iedereen die van plan is naar Disneyland Parijs te gaan maar niet gevaccineerd is: Vanaf vandaag is een negatieve PCR test slechts 24 uur geldig in plaats van 72 uur.

Bioscoop en Disney+

  • Over precies een maand, op 29 december, verschijnt de eerste aflevering van The Book of Boba Fett op Disney+. Afgelopen weekend verscheen een nieuwe promo voor deze serie.
  • De Star Wars serie Rangers of the New Republic werd vorig jaar tijdens Investor Day aangekondigd maar is nu gecanceld. Het gerucht ging dat de inmiddels ontslagen Gina Carano (Cara Dune in The Mandalorian) een belangrijke rol zou gaan spelen. Waarschijnlijk zullen de geplande verhaallijnen uit deze serie geabsorbeerd worden door andere series.
  • Nieuwe filmcijfers vanuit de Verenigde Staten: Disney wint het Thanksgiving weekend in de bioscopen. Encanto haalt in de US 27 miljoen op en pakt 70 miljoen wereldwijd.
  • Vandaag is door Sony omgedoopt tot Spider-Monday. De dag dat de ticketverkoop voor Spider-Man: No Way Home van start gaat. Of dat ook hier het geval zal zijn is nog niet bekend.
  • De Belgische site Streamwijzer komt met het nieuws dat Marvel’s Eternals vanaf 12 januari 2022 op Disney+ te bekijken is. Dit is precies 70 dagen na de bioscooprelease in Nederland en België. Recent maakte Disney nog bekend dat bioscoopfilms minimaal 45 dagen exclusief in de bioscoop te zien zijn, maar dit nieuws zou er op kunnen wijzen dat die periode langer zal zijn bij grote films. We zagen het eerder bij Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (verscheen na 72 dagen op Disney+).

Overig nieuws

  • De legendarische liedjesschrijver Stephen Sondheim is op 91-jarige leeftijd overleden. Zijn musical Into the Woods werd in 2014 door Disney verfilmd. Ook de muziek van de in december te verschijnen West Side Story is mede van zijn hand.
  • Afgelopen zaterdag ging ‘ie in premiere… en we zijn er blij mee! Het tweede deel van de D-Tales boekenspecial!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.