King Ludwig’s Castle wordt The Royal Pub

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 15 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • King Ludwig’s Castle in Disney Village sluit op 8 januari permanent de deuren. Het restaurant krijgt dan heel snel een nieuw thema en zal in februari al weer openen als The Royal Pub. Er komt onder andere een vernieuwde façade.
 • Disney heeft eindelijk meer bekend gemaakt over de opening van Roundup Rodeo BBQ, het nieuwe Toy Story-restaurant in Disney’s Hollywood Studios. Het restaurant gaat in voorjaar 2023 open. Ook zijn er voor het eerst beelden gedeeld van de binnenkant van het restaurant.
 • Het team van WDWNT heeft de DuckTales World Showcase Adventure game in EPCOT gespeeld. De volledige walkthrough is op de site te zien, zoals bijvoorbeeld de interacties in het UK Pavilion.
 • Het duurt nog wel even tot TRON Lightcylce Run open gaat in het Magic Kingdom, maar de ingang is in ieder geval af.
 • King Ludwig’s Castle in Disney Village sluit op 8 januari permanent de deuren. Het restaurant krijgt dan heel snel een nieuw thema en zal in februari al weer openen als The Royal Pub. Er komt onder andere een vernieuwde façade.
 • Gisteren lieten we een ijzig Disneyland Parijs zien, vandaag kunnen we de beelden van een besneeuwd Disneyland Parijs laten zien. Dat verveelt nooit!

Bioscoop en Disney+

 • Iron Man en The Little Mermaid zijn toegevoegd aan de National Film Registry. De Library of Congress kiest elk jaar 25 films uit die cultureel, historisch en esthetisch belangrijk zijn. Eerder werden films als Snow White and the Seven Dwarfs, The Lion King, Wall-E en de originele Star Wars trilogie toegevoegd.
 • Er komt een tweede seizoen van The Santa Clauses met Tim Allen als de kerstman. Het eerste seizoen van zes aflevering staat inmiddels compleet op Disney+.
 • Vanaf 25 januari kun je op Disney+ kijken naar Extraordinary. Een comedyserie over een wereld waarin iedereen superkrachten heeft behalve hoofdpersoon Jen. De release van de serie zal gelijk lopen met Amerika waar het te zien zal zijn op Hulu.
 • Ook al valt de franchise nu onder Disney, Deadpool 3 zal niet braver zijn dan de eerste twee films. Dat heeft regisseur Shawn Levy bevestigd. De film krijgt in Amerika een R rating (vergelijkbaar met 16+ in Nederland.

Overig nieuws

 • Choreograaf en DJ Stephen “tWitch” Boss is overleden. Bij het grote publiek was hij vooral bekend door zijn sidekick rol in The Ellen DeGeneres Show. Hij presenteerde ook samen met zijn vrouw Alison Holker Boss de serie Disney’s Fairy Tale Weddings. Hij was pas 40 jaar oud.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.