Inside Out 2 snelste animatiefilm ooit die miljard dollar opbrengt

Elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2024.

Nieuws uit de parken

 • De Rock ‘n’ Roller Coaster in Disney’s Hollywood Studios is bijna zes maanden dicht geweest voor een grote onderhoudsbeurt. Er is bijna niets veranderd aan de buitenkant en aan de attractie zelf, maar alles heeft wel een zichtbare en voelbare opknapbeurt gehad.
 • Tijdens het Food & Wine Festival in EPCOT is er dit jaar opnieuw een reeks concerten: Eat to the Beat. In de reeks – die van 30 augustus tot en met 18 november duurt – staan onder meer Sheila E., Aloe Blacc, Switchfoot, Billy Ocean en Boys II Men op het podium.
 • Donderdag stond Walt Disney World in het teken van 4th of July. EPCOT gaf de Luminous show een speciale saus met Heartbeat of America als tagline. Ook Spaceship Earth en het CommuniCore Hall gebouw waren rood-wit-blauw verlicht. De Voices of Liberty a capella groep werd ook weer uit de kast getrokken voor de nodige patriottische liedjes.
 • Tokyo Disney Resort heeft aangekondigd dat een speciale Fantasy Springs-droneshow met de titel Magic in the Air deze zomer zijn weg zal vinden naar verschillende vuurwerkfestivals in Japan. De show zal niet in het Tokyo Disney Resort zelf te zien zijn.

Bioscoop en Disney+

 • De nieuwe Pixar-film Inside Out 2 is in Nederland nog niet eens officieel uit, maar heeft in recordtempo de miljard dollar gehaald. Daarmee is het de eerste sinds Barbie die dit behaald. Daarnaast is het de animatiefilm die het snelste de miljard haalt.
 • Volgens data via Screen Rant is The Acolyte een groot succes voor Lucasfilm en Disney. De serie van showrunner Leslye Headland is de op één na meest succesvolle Star Wars serie op het gebied van streaming en engagement. Alleen Obi-Wan Kenobi deed het beter. Dit is opvallend omdat The Acolyte te maken heeft met review bombers.
 • En over The Acolyte gesproken. Op de social media-kanalen van Star Wars is een behind the scenes featurette verschenen over het filmen op locatie. Er is onder andere gefilmd op Madeira en in Wales.
 • Ook seizoen drie van The Bear doet het erg goed. Deze is bij ons nog niet te zien, maar in de Verenigde Staten al wel. De eerste aflevering trok daar 5.4 miljoen views. Dat is niet alleen de beste prestatie ooit voor een FX première op Hulu, maar ook de meest bekeken seizoenspremière van alle fictieseries op Hulu.
 • Anthony Mackie vierde 4th of July (4 juli), met het plaatsen van een foto van zichzelf als Captain America in de aankomende film van Marvel Studios, Captain America: Brave New World.
Foto: Marvel Studios
 • Hoofdrolspeler Charlie Cox is blij met de support van Marvel nadat de eerste versie van Daredevil: Born Again werd afgeschoten. Hij reflecteert daarop in een interview met Comicbook.com.
 • Eind deze maand start San Diego Comic-Con. De eerste vlaggen voor het evenement zijn verschenen en The Fantastic Four maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Ook krijgen we een eerste blik op het logo van Future Foundation, de organisatie opgericht door Mr. Fantastic.

Disney Cruise Line

 • De Disney Dream krijgt een aantal nieuwe toevoegingen, waaronder een vernieuwde Oceaneer Club, een gloednieuwe funnel suite, een nieuwe concierge lounge geïnspireerd op Hercules en een vernieuwde spa.

Overig nieuws

 • Bob Iger is dit jaar 50 jaar bij Disney. Hij begon in 1974 te werken bij Disney, namelijk bij ABC Studios. Sinds 1999 is hij chairman van ABC en sinds 2005 is hij, met een grote tussenpauze (uiteraard), de hoogste baas van het bedrijf.
 • De Spaanse tekenaar José Ramon Bernado is overleden. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar lezers van de Donald Duck kennen zijn werk ongetwijfeld. D-Tales luisteraar en tekenaar Henrieke heeft laten weten dat hij vooral bekend stond om Madam Mikmak en Broer Konijn. De laaste tijd tekende hij ook veel Robin Hood.
 • De nieuwe buur van Donald is bijna bekend. Het weekblad Donald Duck organiseerde een wedstrijd waarin lezers mochten bepalen hoe dit nieuwe personage eruit gaan zien. Uit meer dan 7000 inzendingen zijn 5 finalisten gekozen waarop vanaf 10 juli gestemd kan worden. Het NOS Jeugdjournaal besteedde er deze week een item aan.
Tekeningen: Donald Duck
 • De game Star Wars Outlaws is sinds deze week “gold”. Dit betekent dat de master disc van Star Wars Outlaws is ingediend bij de uitgever van de game: Ubisoft. Nu kunnen de discs worden geproduceerd en kunnen digitale winkels de 1.0-versie van de game uploaden, klaar voor release.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe Weekly Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.