Indiana Jones komt naar Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 17 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Het vuureffect is terug bij de Maleficent draak in de parade van het Magic Kingdom. Na de brand in Disneyland met de Maleficent draak tijdens Fantasmic werden vergelijkbare effecten tijdelijk uitgeschakeld. Fantasmic zelf wordt nog steeds niet opgevoerd en er is ook geen datum bekend voor een terugkeer van de show.
 • Benieuwd naar de herthematisering van Splash Mountain naar Tiana’s Bayou Adventure? Laughing Place heeft een update gegeven in de vorm van een fotoverslag.
 • De meet & greet met Buzz Lightyear is terug op de oude vertrouwde plek in Tomorrowland bij Buzz Lightyear Space Ranger Spin. Hiervoor was Buzz op een afstandje te zien. Dat was nog een van de coronamaatregelen.
 • Shanghai Disney Resort heeft op Instagram aangekondigd dat er een nieuwe merchandiselijn komt van Duffy & Friends. Deze is ter gelegenheid van Disney 100.

Bioscoop en Disney+

 • Tijdens Disney’s jaarlijkse Upfront presentatie heeft Lucasfilm aangekondigd dat de eerste vier Indiana Jones films op 31 mei te streamen zijn op Disney+, ook in Nederland en België. Het gaat dus om Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. En in ieder geval in Amerika zal ook de serie The Adventures of Young Indiana Jones zal te zien zijn.
 • Tijdens de Upfront presentatie van Disney is ook bekendgemaakt dat seizoen twee van Loki vanaf 6 oktober te zien zal zijn. Voor de Marvel serie Echo wordt een andere releasestrategie ingezet. In plaats van wekelijks een aflevering zullen alle afleveringen van die serie op 29 november te streamen zijn op Disney+.
 • Verder is ook bekend dat het derde seizoen van Only Murders in the Building op 8 augustus begint en dat de Pixar serie Win or Lose in december zal verschijnen op Disney+.
 • Een serie waarvan we nog niet weten wanneer deze te zien zal zijn, is seizoen vier van The Mandalorian. En door de schrijversstaking zullen we daar mogelijk ook langer op moeten wachten dan eigenlijk de bedoeling was.
 • The Kardashians blijft voorlopig nog te zien bij Disney+. Er is namelijk een nieuwe deal gesloten voor nog eens 20 afleveringen. Op 25 mei start het derde seizoen.
 • Er is een nieuwe poster en trailer verschenen van Haunted Mansion, de nieuwe verfilming van de bekende attractie.

Overig nieuws

 • Brian Roberts, CEO van Comcast, zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat het bedrijf zijn belang in Hulu zal verkopen aan The Walt Disney Company. Momenteel bezit Comcast 33% van Hulu.
 • Disney heeft een rechtbank gevraagd een rechtszaak van het Central Florida Tourism Oversight District af te wijzen nadat de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een wet heeft ondertekend dat effectief verwezenlijkt waar het district een rechter vroeg om over te beslissen. Het ging om de development deals van Disney.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.