Imagineers testen vrij rondlopende droids in Galaxy’s Edge

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 13 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

 • Ze waren al op concept art van Galaxy’s Edge te zien en het lijkt nu eindelijk werkelijkheid te worden: droids als karakters in het Star Wars themagebied. Gisteren voerden Imagineers in Galaxy’s Edge in Anaheim een test uit met drie vrij rondlopende droids. De droids lijken qua design op de BD Explorer Droids die we kennen uit de games Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor.
 • Op het YouTube kanaal HKDL Fantasy is een volledige onride video verschenen van Frozen Ever After in Hong Kong Disneyland. Let op: spoilers!
 • Voor wie nog een beetje geld over heeft: op Catawiki staat een prototype paard uit Le Carrousel de Lancelot, de draaimolen in Fantasyland van Disneyland Parijs. Wat je er voor moet neerleggen? 15.000 tot 25.000 euro.
 • Bij de Immersive Experience van het Disneyland Hotel kun je op de foto gaan met prinsessen. Het X-account Cave 0f Wonders heeft de eerste beelden…

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren ging een social media bericht over de Disney+ film Prom Pact viral. In een kort fragmentje is te zien dat er digitale door AI gegenereerde figuranten te zien zijn. Dit is natuurlijk een belangrijk onderwerp in de onderhandelingen tussen de studio’s en de acteursvakbond SAG-AFTRA (meer nieuws daarover verderop in deze Daily Disney Roundup). Maar men praat vooral over hoe slecht en nep het er uit ziet.
 • Disney zou volgens Variety bezig zijn om een film te maken over de oorsprong van Disneyland in Anaheim. Exacte details zijn nog niet bekend, maar het verhaal kennen de fans natuurlijk maar al te goed.
 • Een ander project waar Disney mee bezig is… een sequel van Doug, een succesvolle animatieserie die in de jaren ’90 werd gemaakt door Nickelodeon en ABC.
 • Wanneer Doctor Who volgende maand terugkeert (bij ons op Disney+) zal dat met een vernieuwde theme song zijn. Deze debuteerde gisteren al op BBC Radio 2 en is straks bij de 60th Anniversary specials voor het eerst te horen.

Overig nieuws

 • Na de dodelijke terreuraanslagen van Hamas in Israël schenkt The Walt Disney Company 2 miljoen dollar aan organisaties die humanitaire hulp bieden in de regio.
 • Dat Disney on Ice terugkeert in Nederland is inmiddels bekend, net als het feit dat er een Engelstalige show komt. Het nieuws is… er komen twee Engelstalige shows! Naast zaterdag 23 december is er nu ook een show aangekondigd voor donderdag 28 december om 19.00 uur.
 • Er is meer bekend geworden over de reden waarom SAG-AFTRA en de studio’s niet meer met elkaar praten. Volgens de vakbond van de acteurs weigeren de CEO’s om 2% van de streaming winst op te geven. Daarnaast willen ze niet meegaan rond eisen van de acteurs om de regels rond digitale replica’s van acteurs aan te scherpen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.