Imagineers testen Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 25 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tiana’s Bayou Adventure in Walt Disney World is begonnen aan de testritten met personen, namelijk de Imagineers zelf. Zij hebben ook bordjes geplaatst om uit te leggen wat er gebeurt. De bordjes hebben overigens wel wat opmerkelijke vergelijkingen met de bordjes uit 1992.
 • Mr. en Mrs. Easter Bunny ontmoeten nu gasten in het Magic Kingdom tijdens de Paasweek. Het duo is te vinden in de Enchanted Glade Gazebo, op Liberty Square achter Ye Olde Christmas Shoppe.
 • De Dapper Dans, die optreden in Main Street U.S.A., hebben hun pastel kostuums weer uit de kast getrokken voor de lente en de Paastijd.
 • Boze bezoekers in Magic Kingdom zijn geen uitzondering en ook dit weekend was het weer raak: een Cast Member (27) werd uit de parade getrokken door een 58-jarige bezoeker, die dreigde een zaak aan te spannen vanwege een verkeerde blik.
 • Het Walt Disney Theater in Hollywood Studios is weer open na een renovatie. Er is nieuw tapijt neergelegd en de stoelen zijn ook opnieuw bekleed.
 • Werken in Walt Disney World? Het kan! Bij The Cake Bake Shop in Disney’s Boardwalk worden voor meerdere posities mensen gevraagd.
 • De prijs voor Genie+ in Walt Disney World heeft een hoogtepunt bereikt met de Paasweek in aantocht. De prijs voor Magic Kingdom of de Multiple Parks-optie was gisteren 39 dollar.
 • De avondshow Wondrous Journeys is afgelopen vrijdag teruggekeerd naar Disneyland. Maar de flyovers van Baymax en de Blue Fairy ontbraken. Dit is mogelijk aan permanente aanpassing. De show debuteerde in januari 2023 als onderdeel van de Disney 100 viering.
 • De Donald Duck Pond in Mickey’s ToonTown in het Disneyland Park is weer open na een flinke opknapbeurt, die ruim een jaar na de heropening van Mickey’s ToonTown nu ook afgerond is.
 • Het Disney Parks Blog heeft stilletjes een aangekondigde bestemming voor de komende Star Tours-update gewijzigd. In eerste instantie is de planeet Peridea aangekondigd. Dat is veranderd in Seatos. Die planeet heeft een weelderig landschap dat wordt gedomineerd door rode bossen en uitgestrekte oceanen. Vanaf 5 april zijn de nieuwe scènes te zien in Disneyland Resort, Walt Disney World en Disneyland Paris.
 • De ‘Pass Annuel’ (of Disneyland Pass) avond Treasure Night viel flink in het water door de vele regenbuien en de wat rommelige organisatie. De speciale parade werd door de regen gecanceld. De finale leverde wel positieve reacties op.
 • De show Classics Celebration is vernieuwd en tijdens het evenement voor het eerst uitgevoerd. Mirabel uit Encanto en Asha uit Wish maken nu onderdeel uit van de show.

Bioscoop en Disney+

 • Zoals een week eerder al werd aangekondigd is afgelopen vrijdag de trailer verschenen voor het nieuwe seizoen van Doctor Who. De Doctor (Ncuti Gatwa) en Ruby Sunday (Millie Gibson) reizen met de TARDIS door tijd en ruimte naar onder andere de groovy jaren ’60, het Regency-tijdperk in Engeland, door oorlog verscheurde toekomsten en nog veel meer. Vanaf 11 mei op Disney+.

Overig nieuws

 • Een replica van de Disneyland Park-versie van het Haunted Mansion is nu op de markt. Het landhuis in Duluth, Georgia werd door de oorspronkelijke bewoner Mark Hurt zo gemaakt dat het op de attractie lijkt. De vraagprijs is 2,2 miljoen dollar.
 • Een federale rechter heeft een zaak tegen Disney afgewezen. De zaak ging over inbreuk op het auteursrecht van het VFX-bedrijf Rearden. De rechter oordeelde echter dat Rearden niet kon onderbouwen dat hun VFX technologie gebruikt is bij het maken van Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.
 • Funko heeft drie nieuwe Pop Vinyls aangekondigd van personages uit de populaire Disney+ Original-serie Percy Jackson And The Olympians. Het gaat om Percy, Annabeth en Grover. Ook komen er Pop Vinyls van Sleeping Beauty ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de film.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.