Imagineers blikken terug op dertig jaar Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 13 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het was het feestje wel. Vanaf half 9 in de ochtend tot diep in de avond vierde Disneyland Parijs haar 30e verjaardag in én rondom het park. De Cast Members stonden de gasten al massaal op te wachten, het was een prachtig gezicht op Main Street.
 • Ter ere van de verjaardag was er ook een speciaal T-shirt en een parkmap beschikbaar.
 • Nog een leuke verrassing: het Main Street Quartet, die in 1992 voor het eerst in park zongen, keerde terug in Parijs.
 • Een hoogtepunt van de festiviteiten was het panel met de Imagineers in Hotel New York: the Art of Marvel. Het gehele panel is hier terug te kijken.
 • Tijdens het panel werd ook het nieuwe logo van het Disneyland Hotel gepresenteerd. In het logo zien we een beeltenis van het hotel dat ook op een kroon lijkt. Daarmee wordt de koninklijke grandeur van het hotel weergegeven.
 • Een nieuwtje dat geen onderdeel van het panel was, is de nieuwe naam voor de Iron Man Coaster in Avengers Campus. Volgens OutsidEars gaat de achtbaan Avengers Assemble: Flight Force heten. Naast Iron Man zal ook Captain Marvel een rol spelen in de attractie. De Imagineers konden wel vertellen dat de Iron Man in de attractie een compleet elektrische next-gen Audio-Animatronic is.
 • Het kan niet lang meer duren voor de eerste reviews van Cosmic Rewind naar buiten komen (de Cast Member-previews beginnen dit weekend). Imagineer Zach Riddley presenteerde gisteren de Cast Member Uniforms voor de eerste achtbaan in EPCOT.

Bioscoop en Disney+

 • Het derde seizoen van Atlanta met onder anderen Donald Glover is een paar weken geleden al begonnen in Amerika. Hier in Nederland moeten we nog even wachten. Op 29 juni is het seizoen te streamen op Disney+.
 • Tijdens Disney+ Day werd de 20th Century Studios film The Princess aangekondigd. Nu hebben we een releasedatum. De film die omschreven wordt als “John Wick meets Sleeping Beauty” is vanaf 1 juli te zien op Hulu en Disney+.

Overig nieuws

 • Vandaag ook verdrietig nieuws. De acteur en comedian Gilbert Gottfried is op 67 jarige leeftijd overleden. Voor Disney fans was hij vooral bekend als de stem van Iago in Aladdin.
 • Later deze maand zal Disney een begin maken met de werkzaamheden aan Cotino, de eerste Storyliving by Disney-community bij Rancho Mirage, Californië. Toch zal het nog wel even duren voordat dit project verticaal gaat, aangezien de bouwvergunningen nog niet zijn aangevraagd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.