Imagineers bezig met laatste details Disneyland Hotel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 11 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • In het Disneyland Hotel in Parijs zijn de Imagineers bezig met de laatste details, waaronder het bevestigen van een wandtapijt van Merida uit Pixar’s Brave, zodat alles op tijd gereed is voor de heropening op 25 januari.
  • World Celebration Gardens ging vorige week open in EPCOT en kreeg op dag twee al te maken met kapotte verlichting in de vloer. Inmiddels is nog meer van die verlichting kapot gegaan.
  • Meer dan 1.000 mensen verzamelden zich afgelopen zaterdag voor een pro-Palestina demonstratie dat het autoverkeer bij de oostelijke ingang van Disneyland tijdelijk stopte. Het doel was om aandacht te vestigen op de financiële steun die Israëlische organisaties ontvangen van The Walt Disney Company.
  • Het gerucht gaat dat de klassieke versie van The Haunted Mansion pas in 2025 zal terugkeren in Disneyland. Vanwege werkzaamheden aan de attractie (het buitengebied, de wachtrij, een uitgang voor betere toegankelijkheid en een winkel) zal de attractie waarschijnlijk gesloten blijven tot het volgende kerstseizoen.

Bioscoop en Disney+

  • Het gerucht gaat dat het vierde seizoen van The Mandalorian herbewerkt wordt tot een film. Deze zou dan zelfs nog eerder uitgebracht kunnen worden dan de Rey Skywalker film met Daisy Ridley.
  • Op Eerste Kerstdag kunnen we genieten van de kerstspecial van Doctor Who. Hierin zien we Ncuti Gatwa als de Doctor en Millie Gibson als zijn metgezel Ruby Sunday. Na de laatste 60th Anniversary special verscheen een trailer. Overigens blijkt niet iedereen te genieten van de serie. De BBC ontving meer dan 100 klachten over Yasmin Finney‘s transgender personage Rose.
  • Het is bekend dat Wish het niet makkelijk heeft in de bioscoop. Toch is er inmiddels een mijlpaal bereikt. De 100 miljoen dollar is bereikt en het lijkt daarmee op een verbetering vergeleken met de trage start.
  • De Grey’s Anatomy spin-off Station 19 (in Nederland bij Net 5 te zien en natuurlijk op Disney+) is gecanceld. Het aankomende zevende seizoen zal het laatste zijn. Deze is tevens korter dan normaal vanwege de stakingen in Hollywood.
  • Disney+ maakt zich klaar voor de release van Percy Jackson and the Olympians. Naast hoofdpersonages Percy, Annabeth en Grover ook posters van een aantal andere personages.
  • Disney is genomineerd voor 40 Critics Choice Awards. Het gaat onder andere om deze series: Abbott Elementary, The Bear, Loki en Only Murders in the Building.

Overig nieuws

  • Een rechter heeft een class action-rechtszaak goedgekeurd. Met dit besluit kunnen 9.000 vrouwen The Walt Disney Company aanklagen omdat ze minder betaald krijgen dan hun mannelijke collega’s.
  • Marvel heeft naar verluidt hun geschil met de nalatenschap van de legendarische striptekenaar Steve Ditko beslecht, aldus The Hollywood Reporter. Het geschil ging over de rechten op Spider-Man en Doctor Strange.
  • Acteur Jonathan Majors lijkt toegegeven te hebben dat hij zijn ex-vriendin heeft mishandeld. Dat blijkt uit sms’jes en werd afgelopen vrijdag bekend tijdens de rechtszaak tegen Majors.
  • Het lijkt er op dat er weer een klassieke Star Wars game speelbaar wordt op een moderne console. Het gaat om Star Wars: Episode I – The Phantom Menace uit 1999 die beschikbaar zou worden via PlayStation Plus Classics op PlayStation 4 en 5.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.