Iger en Chapek: het CEO-drama bij Disney

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 7 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Tiana’s Palace in Disneyland Anaheim gaat vandaag pas officieel open, maar Laughing Place mocht, net als veel andere partijen, gisteren al een kijkje nemen. Zij maakten een verslag van hun ervaringen met veel foto’s en een video. Overigens wordt het brood voor dit restaurant direct vanuit New Orleans geïmporteerd.
 • Vrijwilligers die zich inzetten voor de verschillende runDisney evenementen krijgen niet langer gratis toegang tot de parken. Dit gaat in vanaf de Wine & Dine Half Marathon van dit jaar.
 • Van 15 sepember tot en met 15 oktober staan Disneyland en Walt Disney World stil bij Hispanic and Latin American Heritage Month. Het Disney Parks blog heeft een foodie guide online gezet met alle lekkernijen die dan verkrijgbaar zijn.
 • Walt Disney World heeft aangekondigd dat de aanmeldperiode voor het Disney College Program gestart is. Studenten en recent afgestudeerden kunnen met dit programma een stage volgen in Walt Disney World.
 • Een interessant tipje: het X-account Mickey Central presenteert een bijzonder uitziende en makkelijke ‘map’ voor het transport in Walt Disney World. Via Ralf kwam overigens ook nog dit geweldige en nog uitgebreidere overzicht.
 • Het evenement Villainous Night, dat op 29 september zal plaatsvinden, is inmiddels uitverkocht. Het is alleen toegankelijk voor Disneyland Paris jaarpashouders.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft aangekondigd dat Pixar’s Elemental op 13 september te streamen zal zijn op Disney+. Op diezelfde dag zal ook de Pixar short Carl’s Date te zien zijn op de streamingdienst. Deze was voor Elemental te zien in de bioscoop. En dat is nog niet alles: vanaf die dag zal er ook een behind the scenes-docu te zien zijn met de titel Good Chemistry: The Story Of Elemental.
 • Gisteren verscheen de vierde aflevering van Ahsoka met daarin een bijzondere cameo. Het einde van de aflevering belooft veel interessants voor de volgende aflevering en Disney anticipeert op die hype door die aflevering te vertonen in een aantal bioscopen in de Verenigde Staten en Londen. Helaas dus niet in Nederland of België.
 • Het was al bekend dat de eerste twee seizoenen van The Mandalorian een blu-ray release krijgen. Het lijkt er op dat het daar niet bij blijft. Ook het derde seizoen van The Mandalorian en de eerste seizoenen van The Book of Boba Fett en Andor zouden op blu-ray gaan verschijnen.
 • Op 17 november verschijnt de kerstfilm Dashing Through The Snow op Disney+. Via een aantal foto’s krijgen we een eerste voorproefje te zien.
 • En nog een sneak peek in kerstsferen: Disney heeft de eerste foto’s vrijgegeven van Eric Stonestreet (bekend van Modern Family) in het tweede seizoen van The Santa Clauses.
 • 20th Century Studios heeft een poster en trailer vrijgegeven van The Bikeriders, een film met Jodie Comer, Austin Butler en Tom Hardy. De film verschijnt op 1 december in de Amerikaanse bioscopen. Er is nog niets bekend over een release in Nederland of België.
 • Comcast heeft de datum waarop ze hun eenderde aandeel in Hulu kunnen verkopen, verplaatst van januari 2024 naar 30 september 2023. Als Disney dat aandeel overneemt, hebben ze de mogelijkheid om Hulu onder te brengen bij Disney+ zoals dat hier gebeurde met de introductie van Star.
 • Er is de afgelopen tijd nogal wat gebeurd bij Disney+ en waarschijnlijk wordt dat ook aan de cijferkant gevoeld, want er komt een nieuwe gelimiteerde deal: drie maanden lang voor 1,99 per maand. Het zou voor zowel nieuwe als bestaande abonnees gaan gelden.

Overig nieuws

 • CNBC heeft een lang artikel geschreven over de tijd waarin Bob Iger stopte als CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek het overnam en uiteindelijk Iger weer terugkeerde. Toen Chapek CEO werd, bleef Iger als Executive Chairman. De directie stelde voor dat Chapek het ruime kantoor (inclusief privé douche) van Iger zou overnemen, maar Iger weigerde. Chapek kwam toen in een kleiner kantoor terecht op dezelfde verdieping. Het artikel beschrijft ook dat er op het kantoor van Bob Iger een poster hing met de tekst The Iger Sanction, een parodie op de film The Eiger Sanction waarin een huurmoordenaar terugkomt van zijn pensioen voor een laatste klus. Een andere anekdote is dat Chapek vaak strategiesessies oversloeg om zijn persoonlijke kant te laten zien aan de werknemers. Executives raakten gefrustreerd toen ze erachter kwamen dat Chapek een nijlpaard stond te aaien terwijl zij aan het werk waren. Al met al dus een artikel vol met nog veel meer interessante feiten over een roerige tijd bij Disney die nog steeds voortduurt.
 • Disney heeft een nieuwe Chief Legal Counsel aangenomen voor de afdeling Disney Parks, Experiences, and Products. Het gaat om Louise Pentland die eerder werkzaam was voor PayPal.
 • LEGO heeft drie sets onthuld, gebaseerd op de Walt Disney Animation Studios film Wish die in november uitkomt. De sets in kwestie zijn King Magnifico’s Castle, Asha’s Cottage en Asha in the City of Rosas.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.