Howard docu wordt toch niet verwijderd van Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 22 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Na het nieuws dat de Galactic Starcruiser in Walt Disney World permanent gaat sluiten, bleek die laatste “reis” erg populair te zijn. Die is inmiddels namelijk uitverkocht.
 • Walt Disney World gaat hun eigen food trucks sluiten. Het is de bedoeling dat dit in de komende maanden gefaseerd gaat gebeuren. Food trucks van derden blijven wel en daarvan komen er mogelijk meer.
 • Fantasmic keert voorlopig nog niet terug. Disneyland Resort heeft besloten de show niet op te voeren tot tenminste Labor Day. Dit jaar valt die dag op 4 september.
 • Toen de trailer van The Little Mermaid verscheen, gingen filmpjes van de reacties van kinderen met een donkere huidskleur viral. Disney heeft vijf van die kinderen uitgenodigd voor een verblijf in Disneyland. En tijdens een make-over bij Bibbidi Bobbidi Boutique werden ze verrast door actrice Halle Bailey.
 • Ondertussen worden in het Walt Disney Studios Park in Parijs de voorbereidingen getroffen voor de meet & greet met Ariel uit The Little Mermaid. Het lijkt erop dat hiervoor niet een enorm budget is vrijgemaakt.
 • Een wisseling van de macht in Tokyo. Daar gaat CEO Toshio Kagami van The Oriental Land Company, die Tokyo Disney Resort runt, op 87-jarige leeftijd met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Yumiko Takano

Bioscoop en Disney+

 • Het voornemen van Disney om verschillende Disney+ Originals te verwijderen heeft tot boze en verontwaardigde reacties geleid. Vooral dat Howard, de documentaire over Howard Ashman, zou verdwijnen op het moment dat zijn The Little Mermaid liedteksten weer te horen zijn in de bioscoop, zorgde voor ophef. En met resultaat. Disney heeft besloten de documentaire toch niet te verwijderen. Net als een aantal andere titels.
 • Een film die nog wel op de planning staat om verwijderd te worden is The One and Only Ivan. Hoofdrolspeler Bryan Cranston heeft gereageerd en raadt iedereen vooral aan de film nog te gaan bekijken voordat het te laat is.
 • Over iets meer dan vier weken gaat Secret Invasion, de nieuwe serie van Marvel Studios, van start op Disney+. Er zijn verschillende character posters verschenen en ook een nieuwe promo.
 • Vorig jaar keerden Ewan McGregor en Hayden Christensen terug in het Star Wars universum in de serie Obi-Wan Kenobi. Maar hoe zit het met Natalie Portman die net als McGregor en Christensen te zien was in de prequels? De actrice laat weten open te staan voor een terugkeer als Padmé Amidala, maar dat ze vooralsnog niet gevraagd is.
 • In de live action versie van Moana zal Auliʻi Cravalho, de originele stem van Moana, niet terugkeren in de titelrol. Dat heeft de actrice, die wel uitvoerend producent is van de film, in een videoboodschap laten weten. Dwayne “The Rock” Johnson keert wel terug als Maui.

Overig nieuws

 • In een motie vraagt het juridische team van gouverneur Ron DeSantis aan de rechter Mark E. Walker om zich terug te trekken uit de federale rechtszaak die Walt Disney World tegen DeSantis heeft aangespannen.
 • Van The Mandalorian is al een comic adaptatie gemaakt door Marvel en in september verschijnt ook een manga adaptatie. Deze is eerder al in het Japans verschenen, maar wordt nu ook in het Engels uitgebracht door Viz Media.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.