Hong Kong Disneyland test verlichting in World of Frozen

In juli en augustus één keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 18 augustus 2023.

Nieuws uit de parken

 • In Hong Kong Disneyland is men momenteel de verlichting aan het testen in World of Frozen. Zo zien we onder andere Elsa’s ijspaleis en de klokkentoren van Arendelle. Aangezien het Walt Disney Studios park een vergelijkbaar themagebied krijgt, is dit een goede indicatie van hoe het er in Parijs uit gaat zien.
 • Sinds afgelopen vrijdag (11 augustus) is Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party begonnen. Er zijn veel wijzigingen aangebracht in voornamelijk de parade met onder andere nieuwe karakters, nieuwe kostuums en meer slechteriken.
 • Nog meer Halloween nieuws: er is een exclusieve popcorn bucket onthuld, het gaat hier om de Nightmare Before Christmas Mayor’s Car Popcorn Bucket. De Walt Disney World Monorail heeft Halloween kleuren toegevoegd. En de Seven Dwarfs Meet & Greet is teruggekeerd naar Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party.
 • Diverse updates voor The Haunted Mansion in het Magic Kingdom: Madame Leota heeft een update gekregen en de mummie is teruggekeerd naar zijn originele plek in de attractie.
 • Van 15 september tot en met 15 oktober is het Hispanic & Latin American Heritage Month en dat wordt in Walt Disney World gevierd met onder andere speciale karakters, live entertainment en snacks. De Disney Skyliner krijgt Encanto decoraties en de bussen worden versierd met Coco karakters. Er komt een meet & greet met Mirabel en tijdens de Disney Adventure Friends Cavalcade zal Bruno te zien zijn.
 • Vanaf woensdag kunnen bezoekers van Galaxy’s Edge in Disneyland het karakter Ahsoka Tano ontmoeten.
 • Vorige week donderdag (10 augustus) hebben de Disneyland Resort Canoe Races in de Rivers of America in Disneyland Anaheim plaatsgevonden. Dit is een 60-jarige traditie die ieder jaar gehouden wordt voor meer dan 1.000 medewerkers van Disneyland, Walt Disney Imagineering en The Walt Disney Company. Dit jaar heeft het team “DC Gorilla Oarfare” gewonnen, zij waren het snelste en wonnen de Fastest on the River Award.
 • Avengers Campus in Disneyland California Adventure krijgt een nieuwe Avengers winkel. Het zou hierbij gaan om de Avengers Vault waar relieken uit de Infinity Saga zullen gaan verschijnen net als andere nieuwe populaire Marvel souvenirs.

Bioscoop en Disney+

 • Aanstaande woensdag zijn de eerste twee afleveringen van Ahsoka te streamen op Disney+ en dus was er weer veel promotie online. Naast een lange featurette over onder andere het ontstaan van het personage, zijn er ook verschillende teaser promo’s verschenen. In een van die promo’s is de stem van Anakin Skywalker (Hayden Christensen) te horen. Daarmee lijkt bevestigd dat hij een rol in de serie speelt.
 • De 20th Century Studios film Prey krijgt (in Amerika) een 4K, Blu-ray en DVD release. Dit is opvallend omdat deze film rechtstreeks verscheen op Hulu (buiten Amerika op Disney+).
 • McDonalds heeft een eigen As Featured in… film gemaakt, waarin je onder meer een nieuwe blik krijgt op het aankomende tweede seizoen van Loki.

Disney Cruise Line

 • Nederland is deze week een van de bestemmingen van de Disney Dream. In de nacht van woensdag op donderdag meerde het schip aan in Amsterdam. Aanstaande zondag zal het schip ook nog te bewonderen zijn in Rotterdam. Voor de NOS was de komst van de Disney Dream een aanleiding om het over de duurzaamheid van cruiseschepen te hebben.
 • Disney Cruise Line heeft aangekondigd dat ze een display zullen toevoegen aan Castaway Cay voor frequente cruisers. Het gaat om families die al vijftig keer of vaker aan boord verbleven van de Disney Cruise Line.

Overig nieuws

 • Volgens The Wall Street Journal wordt The Walt Disney Company wegens vermeende contractbreuk aangeklaagd door TSG Entertainment, een filmfinancieringsbedrijf die bijgedragen hebben aan Avatar: The Way of Water en de Deadpool-franchise.
 • De schrijvers en acteurs staken nog altijd in Hollywood al zijn er deze week wel onderhandelingen met de Writer’s Guild Of America. Volgens insiders is Disney CEO Bob Iger, samen met Ted Sarandos van Netflix, een sterke kracht geworden in het proberen een overeenkomst te bereiken.
 • De Disney+ animatieserie Star Wars: Visions maakt de overstap naar de comics. De bekende comic book artiest Peach Momoko zal haar eigen originele verhaal schrijven en tekenen. Het is de eerste in een reeks verhalen van stripmakers die, in de geest van Star Wars: Visions, niet gebonden zijn aan eerdere Star Wars-verhalen.
 • Lucasfilm maakt een einde aan ILM’s animatie- en VFX-activiteiten in Singapore. Deze studio is vooral bekend van hun bijdrages aan de animatieserie The Clone Wars. De reden voor de sluiting is om de wereldwijde voetafdruk te verduurzamen. Mogelijk ook vanwege bezuinigingen.
 • Vanaf aankomende maandag verschijnt de 1980s Disney 100 Decades collectie in ShopDisney. Het gaat hierbij om artikelen die o.a. gebaseerd zijn op de classic Disney Afternoon animatieserie Chip ‘n Dale: Rescue Rangers en de films The Black Cauldron en Oliver & Company.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.