Het sneeuwt weer in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 14 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen weekend is het kerstseizoen weer begonnen in Parijs. Dit leverde een aantal fijne beelden op. Zo keerde Mickey’s Dazzling Christmas Parade terug in het park en was de LED-verlichting op de daken van het kasteel, zowel overdag als in de avond, goed zichtbaar. Tijdens de avond-versie van de Parade is er ook een extra projectie op het kasteel te zien. Maar het allermooiste is toch een klassiek beeld: sneeuw op Main Street U.S.A. tijdens het ontsteken van de kerstboom.
 • Disney Dreams of Christmas is na een afwezigheid van een aantal jaar weer terug in Parijs. De show zal tijdens het kerstseizoen Illuminations vervangen.
 • Afgelopen weekend is ook een vernieuwde, nog langere versie van Disney D-Light gedebuteerd. Na Dreams of Christmas volgt er ook nog een korte nieuwe postshow, genaamd Follow the Light.
 • Ook in Anaheim hangen de kerstballen weer in de boom. Zo is A Christmas Fantasy, de iconische parade van Disneyland, weer terug. In DCA is World of Color – Season of Light te zien.
 • Blizzard Beach is, na een lange sluiting, opnieuw geopend in Walt Disney World. Het nieuwe Frozen-gethematiseerde gebiedje is meteen te bezoeken. Ook de nieuwe Cargo Lift, waarmee de banden voor de Runoff Rapids naar boven worden getakeld, is direct in gebruik genomen.
 • It’s a Small World in Disneyland heeft een paar aanpassingen gekregen. Er zijn nu namelijk poppen in de attractie die in een rolstoel zitten. Het is de bedoeling dat deze in 2023 ook in Walt Disney World en Disneyland Parijs worden toegevoegd.
 • Black Panther: Wakanda Forever is goed vertegenwoordigd in de parken. In Avengers Campus in Parijs kun je de nieuwe Black Panther ontmoeten. In Hotel New York – The Art of Marvel is er een nieuwe gethematiseerde photobox in het Super Hero Station en er zijn verschillende cocktails geïnspireerd op Wakanda. Op het Disney Parks Blog lees je over de andere parken.

Bioscoop en Disney+

 • Black Panther: Wakanda Forever heeft een succesvol eerste weekend in de bioscoop achter de rug. De film had met 180 miljoen dollar voor november het succesvolste openingsweekend in de Verenigde Staten. Wereldwijd bracht de film al 330 miljoen dollar op.
 • In Koeweit is Black Panther: Wakanda Forever ook uitgebracht, maar wel in een aangepaste versie. Onder andere een kort LGBTQ+ moment is uit de film geknipt.
 • Afgelopen zaterdag vierde Disney+ de derde verjaardag. Voor deze gelegenheid werd de short Zen – Grogu and Dust Bunnies toegevoegd. Deze is gemaakt door het Japanse Studio Ghibli. Ook viert Disney+ deze derde verjaardag met de “One Place Always Feels Like Home” campagne.

Overig nieuws

 • CEO Bob Chapek heeft aangegeven dat er voor The Walt Disney Company binnenkort een vacaturestop zal zijn. Ook zullen er mensen ontslagen worden. Dit blijkt uit een interne memo.
 • The Lion King stond gisteren precies 25 jaar op Broadway. Dat werd onder andere gevierd met een optreden van Elton John tijdens Good Morning America. Ook is er een filmpje verschenen waarin te zien is hoe verschillende generaties al sinds 1997 van de show genieten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.