Disneyland Hotel na lange transformatie eindelijk open

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 26 januari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Na een transformatie van meerdere jaren is het Disneyland Hotel gisteren weer open gegaan voor gasten. D23 schreef er een artikel over met foto’s. Ook de sociale media van Disneyland Paris staat vol met foto’s en filmpjes. Disneyland Paris president Natacha Rafalski deelde ook een filmpje waarin te zien is dat Marie (via Make-A-Wish) de eerste prinses was die het hotel mocht betreden.
 • Als je dit weekend richting Parijs gaat of juist terugkomt van een aantal magische dagen in Disneyland Paris: dit weekend worden de snelwegen weer geblokkeerd door Franse stakers. Plan je reis dus goed!
 • Een nieuwe lijn van Disneyland Paris merchandise is gearriveerd in EPCOT. Deze collectie van Disneyland Paris in retrostijl is verkrijgbaar in het Frankrijk paviljoen.
 • Walt Disney World viert de geboorte van een drieling van tamarins. Deze dieren worden met uitsterven bedreigd. Dr. Mark Penning plaatste op zijn Instagram-pagina foto’s van deze schattige dieren. De dieren vind je uiteraard in Disney’s Animal Kingdom.
 • Een voorlopig plan dat ingediend is in Orange County onthult een enorm nieuw resortcomplex dat binnenkort zal verschijnen in het Lake Buena Vista-gebied. Het is vlakbij de I-4 en Disney Springs volgens een rapport van de Orlando Sentinel.
 • Ashley Eckstein, de stem van Ahsoka Tano in de Star Wars animatieseries, komt naar Star Wars Launch Bay in Disney’s Hollywood Studios en Star Wars Trading Post in Downtown Disney om Ahsoka Tano Day te vieren. Eckstein’s mode- en lifestylemerk Her Universe zal daar een nieuwe Ahsoka collectie lanceren.
 • Op de zijkant van het Pixar Place Hotel is een laatste toevoeging gedaan aan het logo. Daar is nu namelijk de beroemde lamp Luxo Jr. met bal te zien.
 • Het Disneyland Resort belooft meer dan 100 miljoen dollar voor straten, parkeergelegenheid en betaalbare woningen in Anaheim als onderdeel van een voorgestelde overeenkomst voor het uitbreidingsproject van het resort.

Bioscoop en Disney+

 • De Pixar films Turning Red, Luca en Soul komen ook in Nederland naar de bioscoop. Dit blijkt uit een korte promo op het Nederlandse YouTube kanaal van Disney. Turning Red verschijnt op 9 februari, Luca op 29 maart en Soul op 26 april. Het is nog niet bekend of het alleen om de Nederlands gesproken versies gaat of ook de originele versies.
 • Eerder werd bekend dat Steven Yeun zich had teruggetrokken uit de film Thunderbolts. Volgens The Hollywood Reporter is Lewis Pullman nu Marvel’s eerste keuze voor die rol en die zouden ze hem dan ook aangeboden hebben. Marvel en Pullman wilden niet reageren.
 • De opnames van de live action versie van Lilo & Stitch hebben vanwege de stakingen in Hollywood ook stilgelegen, maar die worden volgende week hervat. De verwachting is dat men klaar zal zijn in maart.
 • De nominaties voor de 55ste NAACP Image Awards zijn bekendgemaakt. In de televisie categorieën zijn The Bear, Snowfall, Dead Mama, UnPrisoned en Abbott Elementary genomineerd. Bij de films maken Elemental, The Little Mermaid en Wish kans op een prijs. NAACP staat voor National Association for the Advancement of Colored People.
 • In maart zal Disney twee versies van Disney+ gaan lanceren in Australië en Nieuw-Zeeland. Een Standard versie en een Premium versie. Het verschil is dat de Premium versie 4K, HDR en Atmos zal aanbieden. Ook kunnen er vier mensen tegelijk streamen (dat zijn er twee bij de Standard versie). Voorlopig nog geen versie met reclames.

Overig nieuws

 • Het is een bijzonder jaar voor Donald Duck. Hij wordt namelijk negentig jaar (op 8 juni). Funko brengt daarom een aantal producten op de markt zoals Funko Pops, een sleutelhanger en knuffels.
 • Er komt een ontslaggolf aan bij shopDisney. Gisteren hebben 150 werknemers te horen gekregen dat ze hun baan kwijt zijn vanaf 24 maart.
 • Disney Theatrical Group komt met een nieuwe versie van de musical Beauty and the Beast. Die gaat in 2025 touren door Noord-Amerika.
 • De advocaten van Disney en het Central Florida Tourism Oversight District zijn akkoord gegaan met een voorlopige tijdlijn voor de Public Records Act-rechtszaak die Disney tegen het district heeft aangespannen.
 • Het Central Florida Tourism Oversight District heeft weer een verandering doorgevoerd. De Reedy Creek Fire Department (RCFD) heet voortaan District Fire Department.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.